Tukang Baiki Rumah di Kuala Lumpur dan Selangor

tukang-baiki-rumah-kl

Perkhidmatan tukang baiki rumah kami merujuk kepada kerja membaiki, menyelenggara dan pemasangan am untuk kediaman dan pejabat di Kuala Lumpur atau Selangor. Perkhidmatan tersebut biasanya merangkumi kerja-kerja elektrik, perpaipan, pertukangan kayu, penggerudian dan kerja-kerja membaiki atau pemasangan am.

Baru-baru ini, permintaan untuk servis tukang baiki rumah meningkat di Lembah Klang dan Shah Alam terutama untuk rumah kediaman. Ini adalah kerana lebih ramai pemilik rumah sanggup membayar untuk mendapatkan perkhidmatan tersebut agar mereka tidak perlu melakukan aktiviti tersebut sendiri yang memerlukan tenaga dan masa yang banyak. 

Dengan ini, mereka dapat menghabiskan masa yang berharga dengan ahli keluarga dan rakan atau mencari hobi lain daripada membaiki barang yang rosak di rumah. Banyak orang juga tidak mempunyai kemahiran untuk melakukan kerja-kerja membaiki elektrik, paip, pertukangan kayu dan lain-lain.

Adakah Perlu Untuk Dapatkan Perkhidmatan Tukang Baiki Rumah?

Untuk menjimatkan wang dan mempelajari kemahiran baru, adalah baik jika anda boleh melakukan kerja-kerja perbaikian dan penyelenggaraan kecil di rumah dan pejabat. Walaupun mungkin terdapat sedikit risiko kecederaan semasa anda melakukan kerja tersebut. Walaubagaimanapun, untuk beberapa kerja pembaikian, misalnya yang melibatkan tenaga elektrik, anda disarankan untuk membiarkan pekerja profesional terlatih untuk melakukan kerja tersebut untuk mengelakkan kecederaan atau kematian.

Jenis Perkhidmatan Tukang Baiki Rumah Yang Kami Disediakan

Pemasangan Lampu Rumah Jenis LED

Untuk kecekapan tenaga, kebanyakan rumah dan pejabat sekarang sudah mengganti lampu lama mereka dengan lampu LED. Juruelektrik kami akan melakukan penggantian lampu LED untuk anda. Sekiranya lampu anda sekarang perlu diperbaiki, kami sentiasa bersedia membantu anda.

Pemasangan Kipas Siling

Pemasangan kipas siling tidak semudah yang anda sangka. Sila dapatkan tukang elektrik kami yang ramah untuk membantu anda memasang atau membaikinya hari ini.

Servis Penggerudian Tukang Baiki Rumah

Serahkan kerja penggerudian kepada tukang kami. Kami dapat melakukannya untuk anda dengan menggunakan peralatan yang betul. Sekiranya anda perlu memasang bahan seperti bingkai gambar atau bingkai TV untuk digantung di dinding, tukang kami dapat melakukannya dengan mudah dan cekap untuk anda.

Perkhidmatan Tukang Paip

Kerja memasang paip boleh dilakukan dengan sendiri jika anda mempunyai alat dan pengetahuan tersebut. Risiko mencederakan diri dalam tugas ini adalah lebih rendah daripada pekerjaan elektrik. Walaubagaimanapun, masih terdapat beberapa risiko terutama jika anda tidak mempunyai peralatan yang diperlukan untuk melakukan kerja memasang atau membaiki paip. 

Contohnya, anda membersihkan sisa di paip saliran dengan tangan kosong dan tangan anda terperangkap di dalam paip dengan tidak sengaja. Kerja seperti menukar paip dan mengganti bidet sebenarnya dapat dilakukan dengan sedikit risiko. Sekiranya anda tidak pernah menukar paip air atau mengganti bidet sebelum ini, anda mungkin memerlukan sedikit masa untuk memperbaikinya dengan betul. Walaupun kebanyakan pembaikian dan penggantian paip dapat dilakukan dengan sedikit risiko, adalah lebih baik jika anda mendapat tukang paip untuk melakukannya tanpa masalah dengan harga yang berpatutan.

Perkhidmatan Juruelektrik

Kerja elektrik adalah suatu kerja di mana anda tidak boleh melakukannya sendiri sekiranya anda bukan juruelektrik yang mahir. Dengan mendapatkan juruelektrik pro kami yang boleh dipercayai, anda mengelakkan risiko kejutan elektrik, kecederaan dan kematian.

Hubungi tukang elektrik kami hari ini untuk kerja pembaikian, pemasangan dan penyelenggaraan elektrik. Kami menyediakan perkhidmatan yang lebih kompleks seperti perkhidmatan pendawaian atau pendawaian semula untuk rumah dan pejabat, menukar pemutus litar atau kotak pengedaran elektrik. Dapatkan harga perkhidmatan elektrik dan berbincang dengan juruelektrik kami mengenai masalah yang perlu diselesaikan.

Kerja Membaiki Bumbung

Kerja membaiki bumbung yang bocor membawa beberapa risiko. Oleh itu, biarlah tukang bumbung kami untuk melakukan kerja bumbung rumah anda. Kami akan memastikan bahawa masalah bumbung anda diselesaikan dengan cara yang selamat.

Bagaimanakah Memilih Tukang Baiki Rumah Yang Sesuai?

Kebanyakan kediaman hanya diduduki oleh isteri dan anak-anak sahaja di rumah pada waktu pagi dan adalah biasa untuk kami berasa bimbang jika orang asing melakukan perkhidmatan baiki rumah. 

Kami mencadangkan kriteria berikut semasa memilih tukang baiki rumah:

Tukang Baiki Rumah Yang Disyorkan oleh Rakan atau Saudara

Sekiranya ada saudara-mara atau rakan anda yang mempunyai tukang baiki rumah yang boleh dipercayai untuk disyorkan, anda boleh mendapat tukang rumah tersebut untuk melakukan kerja baiki pejabat dan rumah anda. Ianya adalah lebih baik untuk membayar lebih untuk kerja dan perkhidmatan pembaikian yang baik.

Pastikan Syarikat Tersebut Didaftarkan

Pastikan syarikat tukang baiki rumah tersebut adalah didaftarkan untuk memastikan bahawa tukang baiki rumah tersebut bukan merupakan pekerja sambilan.

Dapatkan Sebut Harga

Mendapatkan beberapa sebut harga daripada beberapa syarikat untuk memastikan bahawa anda tidak membayar berlebihan untuk perkhidmatan yang sama.

Pemeriksaan Perkhidmatan Selepas Jualan

Adalah penting untuk memeriksa sama ada mereka melakukan kerja pembaikian secara percuma apabila kerja pertama mereka tidak menyelesaikan masalah. Sesetengah tukang baiki rumah bersedia kembali untuk menyelesaikan masalah sekiranya masalah yang sama masih tidak diselesaikan dalam masa 2 minggu hingga sebulan.

Tukang baiki rumah kami ada di sini untuk melakukan kerja pembaikian dan penyelenggaraan rumah dan pejabat anda. Pekerja profesional kami yang berkemahiran tinggi akan memastikan bahawa kerja itu dilaksanakan dengan selamat dan memuaskan permintaan anda. Hubungi tukang baiki rumah kami yang mesra hari ini! Hantarkan mesej atau emel untuk mendapatkan maklum balas yang pantas sekarang.

Mengapa Pilih Tukang Rumah Serbaboleh?

Penglibatan kami yang pelbagai kerja menunjukkan bahawa kami dapat menganalisis setiap masalah rumah dengan cepat dan tepat, dan dapat memberikan pengaturan yang berkualiti dan produktif. Berkongsi pendapat dengan pelanggan secara berterusan untuk mencapai hasil yang terbaik

Tenaga kerja kami yang cekap di Subang Jaya, Kepong dan Ampang sentiasa bersedia melayani anda. Kami menawarkan perkhidmatan tukang rumah yang terbaik dan cekap dengan kos yang berpatutan.

Khidmat Tukang Rumah Kami

kerja-pemasangan-image

Kerja Pemasangan

tukang-paip-image

Tukang Paip

Etika Kerja Kami

  • Meletakkan keperluan pelanggan kami sebagai aspek utama
  • Berkongsi pendapat dengan pelanggan secara berterusan untuk mencapai hasil yang terbaik
  • Memahami keperluan pelanggan kami bergantung kepada situasi dari perspektif mereka dan memberi nasihat untuk pengaturan terbaik
  • Fokus untuk memenuhi keperluan pelanggan

Testimoni

“Terima kasih kepada pasukan anda untuk servis tukang baiki rumah yang menjalankan servis baiki kipas siling dan lantai mozek di kediaman saya di Cheras. ”

Encik Samad

Hubungi Kami

DNTY Resources (LA0023651-W)

Telefon

013-324-3434

Alamat

Block A-113 PSN Desa Serdang 2,

Taman Desa Serdang, 43300,

Seri Kembangan, Selangor

Waktu Operasi

Isnin - Jumaat 9am - 6pm

"*" indicates required fields