Baiki Tandas Tersumbat di Kuala Lumpur dan Selangor

baiki-tandas-tersumbat-shah-alam

Syarikat kami boleh membantu anda baiki tandas tersumbat di Kuala Lumpur dan Selangor dengan harga yang berpatutan. Tukang paip kami mempunyai kemahiran untuk membersihkan tandas tersumbat atau membersihkan mangkuk tandas melalui peralatan pembersihan yang berguna seperti pelocok tandas. Tukang paip syarikat kami akan memberikan servis yang terbaik untuk membersihkan tandas dan mereka akan mengeluarkan bahan tersumbat dalam paip tandas dengan mudah.

Paip tandas atau mangkuk tandas yang tersumbat adalah masalah yang biasa ditemui di bilik air di rumah atau pejabat. Tandas tersumbat di dalam bilik mandi sentiasa menjadi situasi yang menjengkelkan dan menyusahkan. 

Kadang kala, keadaan ini adalah disebabkan oleh pengguna tandas sendiri yang membuang barang yang tidak diingini ke dalam mangkuk tandas seperti tisu, kapas, rambut, sabun, dan barang-barang lain yang tidak larut dalam air. Jadi, jika anda juga menghadapi masalah ini dan ingin mengatasi keadaan ini, anda perlu mengelakkan tindakan membuang barang-barang sebegini di dalam tandas kerana ia akan mengakibatkannya tersumbat.

Mengapa Mangkuk Tandas Tersumbat?

Mangkuk tandas boleh tersumbat disebabkan oleh membuang:

– terlalu banyak kertas tandas ke dalam mangkuk tandas (isu biasa)

– kapas ke dalam mangkuk tandas (isu biasa)

– rambut yang banyak (isu biasa)

– bahan-bahan lain yang tidak diketahui (sabun, kotoran, atau barang lain yang tidak larut dalam air)

Untuk mencegah keadaan sedemikian dan membersihkan tandas tersumbat, anda harus hentikan bekalan air dan kemudian anda boleh mengikuti beberapa langkah di bawah seperti:

  1. Berhenti membuang barang tidak larut ke dalam tandas.
  2. Gunakan tandas aliran air penuh yang mengandungi paras air yang diperlukan di dalam tangki untuk membersihkan semua sisa sepenuhnya. Ia akan membantu membersihkan keseluruhan sisa dalam kedalaman paip tandas dan akan mengelakkan situasi paip tersumbat lagi.
  3. Gunakan pelocok: Lembutkan pelocok dengan mengalirkannya di bawah air panas sebelum digunakan. Jika tidak terdapat objek keras di dalam paip tersumbat, pelocok akan menyelesaikan masalah keadaan paip tersumbat. Biarkan pelocok berada di dalam mangkuk tandas dan isi mangkuk dengan air sekali lagi dan seterusnya bersihkannya.

Pembersihan mangkuk tandas yang tersumbat boleh menjadi perkara yang meletihkan. Jika anda tidak berpengalaman dalam membersihkan mangkuk tandas yang tersumbat, perkara ini mesti akan membuat anda merasa tertekan. Oleh itu, jika anda tidak dapat membersihkan paip tersumbat, maka mungkin sudah tiba masanya untuk mendapatkan bantuan daripada pakar.

Penggantian Mangkuk Tandas

Kadang-kadang mangkuk tandas anda tidak dapat diperbaiki dan perlu diganti dengan unit yang baru. Adakah anda tidak pasti bila perlu menggantikan mangkuk tandas yang sudah lama digunakan? 

Berikut adalah beberapa tanda untuk menukar mangkuk tandas yang baru:

– Tandas sedia ada anda selalu tersumbat

– Air mangkuk tandas sentiasa berjalan

– Terdapat keretakan pada mangkuk tandas 

– Mangkuk tandas tidak stabil lagi

Jika anda mendapati mangkuk tandas anda goyah atau ia goyah akibat lantai yang mereput di bawah, maka sudah tiba masanya untuk menghubungi pemasang mangkuk tandas profesional untuk menggantikannya. Kami menyediakan rangkaian lengkap perkhidmatan paip di Kuala Lumpur, termasuk penggantian mangkuk tandas.

Kami menawarkan pelanggan kami perkhidmatan penggantian mangkuk tandas yang lengkap dan segera yang termasuk:

– Mengeluarkan mangkuk tandas

– Pemasangan tandas baru

– Menguji kesesuaian mangkuk tandas baru

Kami juga bersedia untuk menyediakan anda tenaga kerja dan perkhidmatan penggantian jika anda sudah mempunyai mangkuk tandas baru sendiri. Tukang paip kami dapat menjalankan semua kerja-kerja paip dengan cekap dan profesional.

Dapatkan Tukang Paip Profesional untuk Mangkuk Tandas Tersumbat

Walaupun anda boleh menjalankan kerja pembersihan sendiri tanpa sebarang bantuan profesional, ia boleh menjadi proses yang memakan masa anda. Sebenarnya, kos untuk mendapatkan tukang paip profesional untuk mengatasi masalah ini adalah tidak tinggi. 

Jika anda masih mengalami masalah tersumbat mangkuk tandas atau paip tandas di bilik air rumah atau pejabat, sila hubungi kami dengan segera kerana kami adalah kontraktor paip yang terbaik di Lembah Klang.

Mengapa Pilih Tukang Rumah Serbaboleh?

Penglibatan kami yang pelbagai kerja menunjukkan bahawa kami dapat menganalisis setiap masalah rumah dengan cepat dan tepat, dan dapat memberikan pengaturan yang berkualiti dan produktif. Berkongsi pendapat dengan pelanggan secara berterusan untuk mencapai hasil yang terbaik

Tenaga kerja kami yang cekap di Subang Jaya, Kepong dan Ampang sentiasa bersedia melayani anda. Kami menawarkan perkhidmatan tukang rumah yang terbaik dan cekap dengan kos yang berpatutan.

Khidmat Tukang Rumah Kami

kerja-pemasangan-image

Kerja Pemasangan

tukang-paip-image

Tukang Paip

Etika Kerja Kami

  • Meletakkan keperluan pelanggan kami sebagai aspek utama
  • Berkongsi pendapat dengan pelanggan secara berterusan untuk mencapai hasil yang terbaik
  • Memahami keperluan pelanggan kami bergantung kepada situasi dari perspektif mereka dan memberi nasihat untuk pengaturan terbaik
  • Fokus untuk memenuhi keperluan pelanggan

Testimoni

“ Sinki dapur saya tersumbat dan menjadikannya sukar untuk kami sekeluarga mencuci pinggan mangkuk. Terima kasih untuk membaiki sinki kami itu dengan cepat!”

Madam Ooi

Hubungi Kami

DNTY Resources (LA0023651-W)

Telefon

013-324-3434

Alamat

Block A-113 PSN Desa Serdang 2,

Taman Desa Serdang, 43300,

Seri Kembangan, Selangor

Waktu Operasi

Isnin - Jumaat 9am - 6pm

"*" indicates required fields