Pasang Water Heater di Kuala Lumpur dan Selangor

pasang-water-heater-selangor

Syarikat kami menawarkan perkhidmatan pasang water heater di Kuala Lumpur dan Selangor. Kami ada pasukan tukang paip yang cekap dan pantas untuk memasang dan memperbaiki masalah water heater anda.

Fungsi water heater adalah untuk menyediakan air suam ke rumah kita setiap hari untuk pelbagai aktiviti. Ramai pemilik rumah sanggup membelanjakan wang untuk menjadikan kediaman mereka sebagai tempat yang lebih selesa untuk tinggal. Dengan ini, water heater telah menjadi sebahagian daripada keperluan mereka. Anda akan jarang mendapati rumah yang tidak mempunyai water heater untuk penyimpanan atau pemanasan air secara segera. Perkembangan inovasi dan teknologi pemanasan telah menjadikan harga water heater lebih berpatutan sehingga ia sudah menjadi keperluan bagi setiap rumah.

Apabila water heater anda tidak dipasang dengan betul pada mulanya, water heater tersebut mungkin akan mula menunjukkan tanda-tanda kebocoran atau tanda-tanda lain. Kadang-kadang seluruh mesin air panas ini perlu diperbaiki atau diganti.

Water heater secara umumnya tidak mempunyai masalah, jadi jika terdapat masalah, ia biasanya adalah disebabkan oleh kerosakan pada tempat pemasangan atau unit. Apabila masalah berlaku, kebocoran air adalah salah satu tanda yang paling biasa ditemui. Anda memerlukan pakar yang bertanggungjawab seperti syarikat kami untuk membantu anda membaiki water heater yang lama atau mendapatkan water heater baru untuk keadaan ini.

Jenis Water Heater

Terdapat beberapa pilihan di pasaran untuk sistem water heater yang diingini oleh pemilik rumah. Jadi, kita harus memahami kebaikan dan keburukan setiap sistem yang ada agar kami akan membeli water heater yang betul dan sesuai.

Water Heater Jenis Segera

Water heater jenis instant yang paling biasa dijumpai di kebanyakan rumah di wilayah Lembah Klang. Sebagai pilihan water heater dengan pemasangan yang paling mudah dengan harganya yang lebih rendah, ia selalunya menjadi pilihan utama bagi pemilik rumah. Jenama water heater yang popular termasuk Rinnai, Panasonic, Joven, dan Rubine.

Kebaikan Memasang Water Heater Jenis Segera

 • Mudah dipasang
 • Kos rendah
 • Ringkas
 • Bekalan air yang berterusan selagi bersambung ke saluran paip

Keburukan Memasang Water Heater Jenis Segera

 • Tekanan air rendah
 • Air tidak cukup panas
 • Tidak sesuai untuk sistem pancuran jenis hujan

Water Heater Jenis Tangki Simpanan Air

Water heater jenis ini adalah pilihan popular kedua di kalangan pemilik rumah. Dengan tangki simpanan air hingga 35 liter, ia merupakan pilihan popular bagi pemilik rumah terutamanya untuk keluarga yang mempunyai 4 orang ahli.

Kebaikan Memasang Water Heater Jenis Tangki Simpanan Air 

 • Setelah air dipanaskan, air panas masih dapat digunakan walaupun suis water heater sudah ditutup. Ini menjadikannya pilihan utama untuk keluarga kecil yang ingin menjimatkan elektrik
 • Suhu yang konsisten
 • Tahan lama
 • Mampu membekalkan air panas ke beberapa bilik mandi
 • Tekanan air yang kuat sesuai dengan penggunaan sistem shower pancuran hujan

Keburukan Water Heater Jenis Tangki Simpanan Air

 • Harga pemasangannya adalah lebih mahal berbanding dengan Instant Water Heater kerana kapasiti yang lebih tinggi
 • Mengambil masa sekitar 5 -10 minit sebelum air dipanaskan sepenuhnya
 • Unit lebih besar

Faktor Yang Harus Dipertimbangkan Sebelum Membeli Water Heater Baru

Sekiranya anda ingin memasang water heater baru di rumah anda, anda harus mengingati perkara-perkara berikut:  

Jenis Water Heater

Anda boleh memilih antara pilihan water heater jenis tangki simpanan air atau water heater jenis segera. Anda perlu menentukan jenis sumber air yang akan disambung ke water heater anda dan faktor lain seperti keselesaan dan kemudahan penggunaan. Fikirkan water heater yang paling sesuai untuk kegunaan anda dan keluarga.

Kos

Kos mestilah menjadi faktor pertimbangan bagi kebanyakan orang yang mencari water heater dengan nilai terbaik dan sesuai dengan anggaran mereka. 

Tempat Pemasangan

Anda boleh memilih jenis sistem air panas bergantung kepada tempat kediaman anda. Contohnya, jika anda tinggal di kondo, water heater jenis segera adalah lebih sesuai kerana pemasangannya yang ringkas dan hanya memerlukan ruang yang kecil berbanding dengan water heater jenis simpanan air yang memerlukan tangki yang besar.

Penggunaan Tenaga

Penggunaan tenaga elektrik merupakan salah satu faktor yang harus diingati. Anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk menggunakan water heater yang lebih menjimatkan tenaga.

Ketahanan dan Penyelenggaraan

Secara umumnya, ketahanan water heater jenis instant adalah 10 hingga 15 tahun, sedangkan jangka hayat water heater simpanan air adalah 8 hingga 13 tahun. Tukang paip profesional kami menasihati anda untuk memeriksa dan menyelenggara water heater setiap 3 hingga 5 tahun.

Kami memahami kesukaran yang dihadapi oleh pemilik rumah untuk memasang water heater baru di rumah mereka. Itulah sebabnya kami sentiasa mempunyai pasukan tukang paip profesional yang sedia melayani anda. Hubungi kami hari ini untuk sebut harga PERCUMA!

Mengapa Pilih Tukang Rumah Serbaboleh?

Penglibatan kami yang pelbagai kerja menunjukkan bahawa kami dapat menganalisis setiap masalah rumah dengan cepat dan tepat, dan dapat memberikan pengaturan yang berkualiti dan produktif. Berkongsi pendapat dengan pelanggan secara berterusan untuk mencapai hasil yang terbaik

Tenaga kerja kami yang cekap di Subang Jaya, Kepong dan Ampang sentiasa bersedia melayani anda. Kami menawarkan perkhidmatan tukang rumah yang terbaik dan cekap dengan kos yang berpatutan.

Soalan Lazim

Siapakah yang akan membaiki sistem air panas elektrik anda?

Selalunya, anda memerlukan tukang paip untuk kerja pemasangan, membaiki dan penyelenggaraan. Anda memerlukan juruelektrik sekiranya:

 • Sistem elektrik air panas anda selalu mematikan pemutus litar
 • Kotak fius alat pemanas air rosak atau terlalu panas
 • Alat pemanas air anda mempunyai pendawaian yang longgar yang boleh menyebabkan butang reset tersekat

Sekiranya anda tidak pasti pihak mana yang patut dihubungi, sila telefon kami untuk mengatur tukang paip atau juruelektrik, atau mungkin kedua-duanya untuk pergi ke tempat anda.

Berapa lama biasanya satu unit water heater dapat bertahan?

Water heater anda boleh bertahan selama 10 tahun secara purata, dan ketahanan selama 15-20 tahun juga boleh dicapai jika dijaga dengan baik.

Penyelenggaraan secara berkala akan memastikan sistem anda tahan lama dan dapat berfungsi dengan cekap. Anda juga tidak perlu mengeluarkan duit berlebihan untuk kerja membaiki alat tersebut apabila ia rosak.

Khidmat Tukang Rumah Kami

kerja-pemasangan-image

Kerja Pemasangan

tukang-paip-image

Tukang Paip

Etika Kerja Kami

 • Meletakkan keperluan pelanggan kami sebagai aspek utama
 • Berkongsi pendapat dengan pelanggan secara berterusan untuk mencapai hasil yang terbaik
 • Memahami keperluan pelanggan kami bergantung kepada situasi dari perspektif mereka dan memberi nasihat untuk pengaturan terbaik
 • Fokus untuk memenuhi keperluan pelanggan

Testimoni

“ Terima kasih kerana menghantar tukang paip dengan segera ke apartmen saya untuk memasang water heater yang baru. ”

Puan Zainab

Hubungi Kami

DNTY Resources (LA0023651-W)

Telefon

013-324-3434

Alamat

Block A-113 PSN Desa Serdang 2,

Taman Desa Serdang, 43300,

Seri Kembangan, Selangor

Waktu Operasi

Isnin - Jumaat 9am - 6pm

"*" indicates required fields