Kontraktor Wiring Rumah di Kuala Lumpur dan Selangor

tukang-elektrik-subang-jaya

Walaupun kerja wiring elektrik yang mudah dapat dilakukan sendiri, kontraktor wiring rumah yang profesional di Kuala Lumpur dan Selangor mempunyai tanggungjawab untuk menjalankan kebanyakan kerja pemasangan kabel dan wiring elektrik kediaman dan komersial untuk mengelakkan kejadian wiring elektrik yang boleh menyebabkan kebahayaan. 

Kami mempunyai pasukan juruelektrik yang berkelayakan di Lembah Klang sebagai kontraktor pendawaian elektrik pilihan anda yang dapat menyediakan semua perkhidmatan wiring elektrik, pendawaian elektrik semula dan kerja sambungan elektrik anda.

Kami memahami betapa pentingnya mempunyai sistem pendawaian elektrik yang dipasang dengan betul. Kebanyakan pemilik rumah tidak dapat menyelesaikan kerja wiring elektrik kerana ia adalah lebih rumit daripada sangkaan mereka. Kerja pendawaian elektrik boleh menjadi kerja yang rumit dan memakan masa. Jika kerja ini tidak dilakukan oleh kontraktor pendawaian elektrik yang berpengalaman dan berkelayakan, ia dapat menimbulkan risiko keselamatan bagi rumah kediaman dan bangunan komersial.

Pakar juruelektrik kami selalu membantu pelanggan untuk menyelenggara atau memasang semula wiring elektrik di rumah, kondominium, tempat perniagaan, dan pejabat. Pasukan kontraktor wiring profesional kami akan menjaga keperluan pendawaian elektrik di rumah anda.

Antara tanda-tanda bahawa anda memerlukan perkhidmatan wiring elektrik adalah berikut:

– Kabel anda kelihatan pecah, rosak atau mengelupas 

– Kawasan tertentu kabel berwarna hitam

– Kabel elektrik sepatutnya berwarna putih atau coklat

– Pendawaian elektrik yang tidak mencukupi seperti keadaan kekurangan soket elektrik

– Fius dan pemutus litar rosak dengan kerap

Selesaikan Masalah Elektrik Secepat Mungkin

Kita tidak boleh memandang rendah terhadap kepentingan elektrik dalam kehidupan kita. Tenaga elektrik boleh digunakan untuk menghidupkan sumber haba, cahaya, bunyi dan untuk peralatan dan peranti elektrik kita. Tenaga elektrik adalah rakan kita apabila kita menggunakannya dengan betul. Namun, penggunaan elektrik yang cuai akan mengubahnya menjadi musuh kita dalam sekelip mata.

Jika kita menyentuh kabel atau wayar elektrik yang terdedah, kita akan mengalami kebakaran kulit yang teruk. Kadang-kadang, suis lampu, pemutus litar atau soket kuasa yang rosak boleh membawa risiko kebakaran dan mengakibatkan letusan elektrik dan kemalangan yang berpotensi membawa maut.

Oleh itu, kita harus sentiasa mengetahui punca masalah elektrik yang mungkin disebabkan oleh pendawaian elektrik, kabel, peralatan elektrik, suis, soket, sambungan wayar, lampu, alat pemanas, ketuhar, mesin basuh, dan lain-lain untuk perlindungan kita sendiri. Cara terbaik adalah dengan mendapatkan bantuan profesional untuk memperbaiki atau mengganti bahagian elektrik yang rosak secepat mungkin.

Menjaga Keselamatan

Keselamatan adalah faktor yang paling penting apabila kita ingin menyelesaikan masalah elektrik. Sila dapatkan pakar elektrik kami yang terlatih dan boleh dipercayai yang dapat menyediakan perkhidmatan dengan cekap.

Syarikat kami menyediakan perkhidmatan wiring dan pemasangan elektrik – termasuk pemasangan kabel baru, saluran elektrik, suis elektrik, suis cahaya, suis pemanas, pemutus litar dan bekalan elektrik utama. Hubungi kami hari ini untuk maklumat lebih lanjut sekarang!

Mengapa Pilih Tukang Rumah Serbaboleh?

Penglibatan kami yang pelbagai kerja menunjukkan bahawa kami dapat menganalisis setiap masalah rumah dengan cepat dan tepat, dan dapat memberikan pengaturan yang berkualiti dan produktif. Berkongsi pendapat dengan pelanggan secara berterusan untuk mencapai hasil yang terbaik

Tenaga kerja kami yang cekap di Subang Jaya, Kepong dan Ampang sentiasa bersedia melayani anda. Kami menawarkan perkhidmatan tukang rumah yang terbaik dan cekap dengan kos yang berpatutan.

Soalan Lazim

Bilakah Anda Memerlukan Perkhidmatan Pembaikian dan Penggantian Wiring Elektrik?

Wayar Rosak

Disebabkan oleh kepanasan atau penggunaan yang lama, semua wayar elektrik yang terdapat di rumah anda adalah terdedah kepada kerosakan. Wayar juga mungkin dapat dirosakkan oleh posisinya di tepi sudut atau dirosakkan oleh objek yang tajam. Tikus yang memakan wayar elektrik juga akan mengakibatkan kerosakan. Oleh itu, apabila anda mengesyaki bahawa terdapat tikus di rumah anda, sila periksa setiap kabel di rumah anda kerana terdapat  kemungkinan kerosakan wayar.

Kerosakan Yang Disebabkan Oleh Kepanasan Yang Berlebihan

Adakah anda menemui kesan hangus atau kesan terbakar di suis elektrik anda? Ini mungkin bermaksud bahawa sistem wayar elektrik anda tidak dipasang dengan betul. Suis dan soket elektrik sebenarnya tidak harus terasa panas apabila disentuh, jika tidak, kepanasan yang berlebihan mungkin berlaku.

Pemutus Litar Yang Terputus

Apabila wayar elektrik atau pemutus litar terputus, pembaikian panel elektrik harus dilakukan. Untuk mengelakkan masalah seperti ini, anda harus memilih perkhidmatan pemasangan wiring elektrik profesional, terutamanya apabila anda perlu memasang semula komponen atau pendawaian elektrik.

Asap

Asap dianggap sebagai tanda risiko yang berbahaya dalam hal elektrik. Sekiranya anda mengesan asap dari wayar elektrik, alat perkakas, atau soket elektrik anda, matikannya dengan cepat. Jika anda tidak dapat mengenalpasti punca berlakunya asap, tutupkan bekalan elektrik utama atau pemutus litar di rumah dan hubungi juruelektrik untuk mendapatkan bantuan.

Lampu Cahaya Yang Kurang Terang

Apabila lampu cahaya anda kelihatan kurang terang ketika anda cuba menghidupkannya, sama ada litar atau pendawaian elektrik anda berkemungkinan besar sudah menampung elektrik yang berlebihan. Untuk memastikan keselamatan anda, anda harus memeriksa pendawaian anda secara khusus untuk menyelesaikan masalah ini. Juruelektrik yang profesional dapat memastikan bahawa pendawaian rumah anda berfungsi dengan baik dengan pemeriksaan yang terperinci.

Sambungan Elektrik Longgar

Selepas penggunaan yang kerap dan lama, sambungan antara suis elektrik dan wayar akan longgar dari masa ke semasa. Anda harus memeriksanya secara berkala dan memastikan bahawa semua suis dan soket adalah berada dalam keadaan baik. Ini membolehkan anda memastikan bahawa pendawaian elektrik anda adalah dipasang dengan betul dan berfungsi dengan baik.

Kerja Pendawaian Semula Rumah Anda

Kami mempunyai pendawaian elektrik di seluruh rumah dan pejabat kami untuk menghidupkan peralatan elektrik dan telefon. Pendawaian elektrik yang betul diperlukan untuk memastikan bahawa elektrik mengalir dengan lancar ke lampu, pemanas, ketuhar, dan lain-lain dari bekalan elektrik utama. Apabila kerosakan tidak dapat dikesan dan diperbaiki secepat mungkin, masalah pendawaian boleh menimbulkan risiko kebakaran atau letupan elektrik yang teruk.

Kehausan akan berlaku pada wayar elektrik kami adalah disebabkan oleh penggunaan yang berulang. Bahagian luar wayar adalah getah dan ia adalah rapuh dan cepat hancur. Apabila keadaan ini berlaku, ia akan mendedahkan wayar dalaman. Apabila elektrik mengalir, wayar hidup yang terdedah mungkin bersentuh dengan komponen luaran yang akan menyebabkannya mula menjadi panas. Ini boleh menyebabkan kejutan elektrik atau kebakaran jika kita tidak berhati-hati.

Elektrik Yang Berlebihan Dalam Wayar 

Kami sangat mengesyorkan anda mengupah juruelektrik profesional untuk memeriksa pendawaian elektrik rumah dan mempertimbangkan untuk membuat pendawaian semula sekiranya kerja ini tidak dilakukan selama satu dekad. Sebenarnya, kebanyakan kebakaran rumah adalah disebabkan oleh wayar elektrik yang lama atau disebabkan oleh situasi bahawa ia tidak dapat memenuhi permintaan alat elektrik moden kita, seperti penghawa dingin, ketuhar, alat pemanas dan peti sejuk.

Pengaliran elektrik yang berlebihan di wayar juga akan menyebabkan kepanasan dan lalu membakar wayar tersebut. Ini boleh berlaku sekiranya terdapat peralatan elektrik yang terlalu banyak, terutamanya peralatan perkakas dengan watt tinggi dan disambungkan ke satu soket sahaja. Selain itu, kadangkala alat elektrik tersebut mungkin rosak lalu mengakibatkan fius dan wayar terbakar.

Faktor-faktor yang disebut di atas adalah faktor utama yang menyebabkan elektrik rumah kita terputus secara tiba-tiba dari masa ke semasa.

Khidmat Tukang Rumah Kami

kerja-pemasangan-image

Kerja Pemasangan

tukang-paip-image

Tukang Paip

Etika Kerja Kami

  • Meletakkan keperluan pelanggan kami sebagai aspek utama
  • Berkongsi pendapat dengan pelanggan secara berterusan untuk mencapai hasil yang terbaik
  • Memahami keperluan pelanggan kami bergantung kepada situasi dari perspektif mereka dan memberi nasihat untuk pengaturan terbaik
  • Fokus untuk memenuhi keperluan pelanggan

Testimoni

“ Wiring elektrik di rumah saya sudah lebih 20 tahun tidak ditukar dan diservis. Kami telah mengupah kontraktor wiring dari syarikat anda untuk membantu kami memeriksa wiring elektrik di seluruh rumah sebelum kediaman kami disewakan.”

Encik Ramesh

Hubungi Kami

DNTY Resources (LA0023651-W)

Telefon

013-324-3434

Alamat

Block A-113 PSN Desa Serdang 2,

Taman Desa Serdang, 43300,

Seri Kembangan, Selangor

Waktu Operasi

Isnin - Jumaat 9am - 6pm

"*" indicates required fields