Baiki Sinki Tersumbat di Kuala Lumpur dan Selangor

baiki-sinki-rumah-shah-alam

Kami boleh membantu baiki sinki tersumbat di dapur atau bilik mandi di rumah anda di Kuala Lumpur dan Selangor. Kami adalah kontraktor paip yang berpengalaman di KL, Shah Alam dan Damansara. 

Pasukan kami memberikan perkhidmatan yang baik untuk sinki tersumbat di dapur dan bilik mandi untuk kediaman dan tempat komersial. Tukang paip kami yang berkemahiran boleh membersihkan sinki dan paip tersumbat di dapur dengan kaedah yang berkesan.

Adalah amat penting untuk membersihkan dapur anda setiap hari dan juga memastikan semua sisa makanan dan sayur-sayuran dibuang pergi ke tong sampah sahaja. Kadang-kadang, bahan buangan yang sepatutnya dibuang ke tong sampah, seperti sisa beras, roti, dan lain-lain terbuang ke sinki. Oleh itu, ia boleh menyebabkan keadaan sinki dapur tersumbat akibat sisa makanan yang terkumpul secara berterusan di dalam sinki dan paip.

Untuk mengelakkan situasi sedemikian, pertama sekali anda perlu berhenti membuang apa-apa jenis sisa makanan ke dalam sinki dan mengambil keluar sisa daripada sinki selepas membersihkan pinggan mangkuk. Jika sisa makanan berjaya melalui lubang sinki, ia mungkin akan tersangkut dalam paip dan akan menyebabkan paip atau sinki dapur tersumbat.

Anda juga harus selalu bersihkan sinki dan paip anda dengan serbuk penaik atau cuka. Tuangkan secawan serbuk penaik ke dalam longkang, jika perlu, gunakan spatula untuk memaksa serbuk tersebut memasuki lubang sinki. Gunakan air panas untuk membersihkan longkang. Sinki tersumbat tidak akan membenarkan air mengalir melaluinya. Jika anda menghadapi masalah sinki atau paip dapur tersumbat, anda akan menghadapi masalah untuk mencuci pinggan mangkuk anda yang kotor.

Apakah Punca Masalah Paip Dapur atau Sinki Tersumbat dan Bagaimana Anda Boleh Mengelakkannya?

Keadaan ini mungkin disebabkan oleh kecuaian pengguna yang mengakibatkan sinki dapur atau paip tersumbat. Jangan sekali-kali menolak bahan sisa untuk melalui lubang sinki. Sebelum mencuci peralatan dapur, sentiasa buang sisa makanan atau kotoran ke tong sampah dahulu. Gunakan penapis keluli pada lubang sinki yang tidak membenarkan sisa pepejal atau mana-mana bahan melalui lubang sinki kerana sisa-sisa akan tersangkut pada penapis tersebut. Dengan menggunakan penapis pada lubang sinki, ia akan membantu mencegah keadaan sedemikian daripada berlaku.

Apakah yang perlu anda lakukan jika mengalami keadaan sinki tersumbat?

Jika anda mempunyai paip atau sinki yang tersumbat, sila ikuti langkah seperti di bawah:-

  1. Gunakan pelocok
  2. Gunakan penyangkut paip
  3. Gunakan larutan pembersihan
  4. Jika perkara di atas tidak dapat menyelesaikan masalah tersumbat, sila hubungi tukang paip profesional atau mendapatkan servis pasang sinki dapur baru

Perkhidmatan Sinki Dapur dan Paip Tersumbat di Lembah Klang

Jika sinki atau paip dapur anda tersumbat dengan banyak bahan buangan dan tidak dapat dibersihkan lagi, anda harus menghubungi tukang paip yang berpengalaman untuk membersihkan sinki tersumbat anda. 

Hubungi kami untuk membantu anda mengatasi masalah sinki dan paip tersumbat di dapur atau bilik mandi. Syarikat kami boleh membantu anda dengan kaedah pembersihan yang betul bagi sinki dapur dan paip yang tersumbat. Jika anda memerlukan perkhidmatan paip dengan harga yang berpatutan di Petaling Jaya atau Klang, hubungi tukang rumah kami dengan segera.

Mengapa Pilih Tukang Rumah Serbaboleh?

Penglibatan kami yang pelbagai kerja menunjukkan bahawa kami dapat menganalisis setiap masalah rumah dengan cepat dan tepat, dan dapat memberikan pengaturan yang berkualiti dan produktif. Berkongsi pendapat dengan pelanggan secara berterusan untuk mencapai hasil yang terbaik

Tenaga kerja kami yang cekap di Subang Jaya, Kepong dan Ampang sentiasa bersedia melayani anda. Kami menawarkan perkhidmatan tukang rumah yang terbaik dan cekap dengan kos yang berpatutan.

Khidmat Tukang Rumah Kami

kerja-pemasangan-image

Kerja Pemasangan

tukang-paip-image

Tukang Paip

Etika Kerja Kami

  • Meletakkan keperluan pelanggan kami sebagai aspek utama
  • Berkongsi pendapat dengan pelanggan secara berterusan untuk mencapai hasil yang terbaik
  • Memahami keperluan pelanggan kami bergantung kepada situasi dari perspektif mereka dan memberi nasihat untuk pengaturan terbaik
  • Fokus untuk memenuhi keperluan pelanggan

Testimoni

“ Sinki dapur saya tersumbat dan menjadikannya sukar untuk kami sekeluarga mencuci pinggan mangkuk. Terima kasih untuk membaiki sinki kami itu dengan cepat!”

Madam Ooi

Hubungi Kami

DNTY Resources (LA0023651-W)

Telefon

013-324-3434

Alamat

Block A-113 PSN Desa Serdang 2,

Taman Desa Serdang, 43300,

Seri Kembangan, Selangor

Waktu Operasi

Isnin - Jumaat 9am - 6pm

"*" indicates required fields