Pemasangan SPC Flooring di Kuala Lumpur dan Selangor

 

servis-pasang-lantai-spc-murah-lembah-klang

Kami menyediakan servis pemasangan SPC flooring yang kalis air dengan harga berpatutan di Kuala Lumpur dan Selangor, Malaysia.

Semasa menjalankan projek ubahsuai rumah atau membina rumah baru, anda mungkin mendapati terdapatnya lantai jenis Batu Komposit Plastik (SPC). Lantai SPC menggabungkan penstabil dengan batu kapur untuk ciri tahan lama. Ia tidak mudah pecah, 100% kalis air, dan stabil.

Aplikasi Lantai SPC

Lantai SPC digunakan terutamanya di hospital, sekolah, kilang, bangunan pejabat, pasar raya, kompleks komersial, restoran, lapangan terbang dan rumah.

Kelebihan Memasang Lantai SPC

Lantai SPC adalah pilihan lantai popular kerana ianya mempunyai kualiti-kualiti yang berikut:

 • Kuat – Lantai SPC tahan terhadap kerosakan berat atau berimpak tinggi. Ia juga tahan terhadap calar dan kotoran, menjadikannya pilihan yang baik untuk kawasan trafik tinggi, seperti lantai di pejabat dan kedai.
 • Stabil – Lantai SPC boleh dipasang di mana-mana bangunan yang terdedah kepada cahaya matahari yang terik. Terasnya yang padat dan tegar dapat mengehadkan sebarang pengembangan atau pengecutan lantai.
 • Kalis Air – Kebanyakan pemilik rumah lebih suka lantai kalis air kerana ia dapat tahan lama selama bertahun-tahun, dan ia mudah diselenggara, jadi mereka tidak perlu menghabiskan banyak masa atau wang untuk memastikan ia kelihatan baik.
 • Elakkan Penumbuhan Kulat – Tidak seperti lantai sintetik tulen, lantai SPC diperbuat daripada bahan sintetik dan gentian semula jadi. Memandangkan kulat senang tumbuh dalam persekitaran yang lembap dan gelap, penambahan gentian semula jadi membantu mengekalkan lantai SPC supaya ianya lebih kering dan mempunyai pengudaraan yang lebih baik. Lantai SPC juga dirawat dengan agen antimikrob yang membantu mencegah pertumbuhan kulat.
 • Menarik – Ia meniru penampilan lantai jenis kayu dalam pelbagai warna dengan gaya terkini.
 • Kos Penyelenggaraan Yang Rendah –  Anda boleh menyapu, dan mop lantai SPC di rumah anda sekali-sekala untuk mengekalkan penampilan lantai yang bersih.
 • Mesra Alam – Pendedahan kepada lantai jenis SPC adalah ini tidak berbahaya kepada kesihatan anda kerana ia tidak mengandungi logam berat atau bahan kimia. Selain daripada gentian aslinya, lantai SPC juga dibuat daripada bahan gabus dengan pelepasan karbon rendah.
 • Mudah Dipasang – Tidak seperti kayu keras atau lamina padu, lantai SPC senang dipasang. Jubin jenis snap-together dan papan jenis tongue-and-groove memudahkan pemasangannya. Kebanyakan kepingan lantai SPC boleh dipotong menggunakan pisau utiliti dan tepi lurus.
 • Kawalan Suhu Yang Baik – Lantai SPC mempunyai sensasi sejuk pada kaki apabila anda berjalan di atasnya. Lantai SPC mempunyai permukaan yang selesa sepanjang tahun terutamanya dengan cuaca panas di Malaysia.

Pakar lantai kami sedia membantu dengan sebarang soalan yang anda ada tentang lantai SPC. 

Sila hubungi kami melalui telefon atau mesej kami jika anda mempunyai soalan tentang perkhidmatan pemasangan lantai SPC kami. Pasukan kami akan dapat menawarkan nasihat tentang jenis lantai yang sesuai untuk anda.

Mengapa Pilih Tukang Rumah Serbaboleh?

Penglibatan kami yang pelbagai kerja menunjukkan bahawa kami dapat menganalisis setiap masalah rumah dengan cepat dan tepat, dan dapat memberikan pengaturan yang berkualiti dan produktif. Berkongsi pendapat dengan pelanggan secara berterusan untuk mencapai hasil yang terbaik

Tenaga kerja kami yang cekap di Subang Jaya, Kepong dan Ampang sentiasa bersedia melayani anda. Kami menawarkan perkhidmatan tukang rumah yang terbaik dan cekap dengan kos yang berpatutan.

Soalan Lazim

Bolehkah anda memasang lantai SPC di atas lantai atau lantai jubin yang sedia ada?

Ya, lantai SPC boleh dipasang dengan mudah di atas lantai atau lantai jubin yang sedia ada. Lantai sedia ada hendaklah diratakan dengan betul untuk pemasangan yang berjaya.

Apakah perbezaan utama antara lantai SPC dan lantai jenis lamina?

Lantai berlamina adalah kalis air, manakala lantai SPC adalah kalis air 100%. Lantai berlamina memerlukan lapisan bawah tambahan, manakala lantai SPC disertakan dengan alas terbina dalamnya.

Adakah ianya sukar untuk menyelenggarakan dan membersihkan lantai SPC?

Lantai SPC mudah diselenggara dan dibersihkan. Anda boleh menggunakan penyapu atau vakum untuk menyedut habuk dari lantai dan mop untuk kerja pembersihan.

Bolehkah lantai SPC dipasang di bilik mandi?

Kami tidak menggalakkan anda memasang lantai SPC di bilik mandi. Sebarang pergerakan lantai boleh mengakibatkan air terperangkap di antara SPC dan lantai konkrit, dan mengakibatkan pertumbuhan kulat.

Khidmat Tukang Rumah Kami

kerja-pemasangan-image

Kerja Pemasangan

tukang-paip-image

Tukang Paip

Etika Kerja Kami

 • Meletakkan keperluan pelanggan kami sebagai aspek utama
 • Berkongsi pendapat dengan pelanggan secara berterusan untuk mencapai hasil yang terbaik
 • Memahami keperluan pelanggan kami bergantung kepada situasi dari perspektif mereka dan memberi nasihat untuk pengaturan terbaik
 • Fokus untuk memenuhi keperluan pelanggan

Testimoni

“ Kami telah mendapatkan servis pasang lantai SPC untuk pejabat kami di Kepong minggu lepas. Terima kasih untuk khidmat pemasangan lantai SPC dalam masa yang singkat.”

Encik Azam

Hubungi Kami

DNTY Resources (LA0023651-W)

Telefon

013-324-3434

Alamat

Block A-113 PSN Desa Serdang 2,

Taman Desa Serdang, 43300,

Seri Kembangan, Selangor

Waktu Operasi

Isnin - Jumaat 9am - 6pm

"*" indicates required fields