Pasang Awning Rumah di Kuala Lumpur dan Selangor

awning-rumah-murah

Kami menawarkan perkhidmatan pasang awning untuk rumah kediaman dan tempat komersial di sekitar Kuala Lumpur, Shah Alam dan seluruh Selangor.

Awning adalah sangat berguna dan ia juga dapat dijadikan sebagai hiasan rumah. Selain itu, awning merupakan idea yang sesuai untuk memanfaatkan ruang di luar rumah. Selain daripada menjadikan ruang luar rumah lebih menarik dan selesa, awning juga dapat menambah sedikit warna dan gaya kepada rumah anda. 

Dengan pelbagai corak dan gaya yang terdapat di pasaran sekarang, anda mungkin mengalami kesukaran untuk memilih reka bentuk awning yang sesuai untuk rumah atau premis perniagaan anda.

Kebanyakan orang mendapat idea gaya awning mereka dengan merujuk kepada gambar yang terdapat di laman web atau di sekitar bandar, tetapi awning yang dipilih tidak selalunya dapat berfungsi dengan baik. Oleh itu, kita perlu memahami bahawa gaya awning yang berbeza hanya dapat berfungsi dengan baik bergantung kepada objektif pemasangan awning tersebut. 

Dengan ini, kita perlu mengetahui cara memilih reka bentuk awning dengan betul. Berikut adalah beberapa perkara yang harus anda pertimbangkan semasa memilih awning untuk dipasang.

Reka Bentuk Awning

Reka bentuk awning yang dipilih haruslah sesuai dengan persekitaran di rumah atau premis perniagaan anda agar ia kelihatan lebih menarik. Apabila memilih reka bentuk awning, pastikan ia akan kelihatan cantik dan bersesuaian dengan persekitaraan anda. 

Sebagai contoh, warna neutral adalah sepadan untuk kebanyakan rumah manakala warna terang adalah lebih sesuai untuk dipasang di tepi kolam. Jika anda menginginkan awning anda kelihatan sesuai dengan mana-mana tempat, anda boleh mempertimbangkan untuk membeli reka bentuk awning jenis jalur hitam dan putih.

Lokasi Awning

Di manakah anda ingin memasang awning tersebut? Jawapan kepada soalan ini adalah sangat penting kerana ia akan mempengaruhi pilihan reka bentuk awning anda. Reka bentuk yang berbeza akan kelihatan cantik apabila dipasang di tempat yang berbeza. 

Walaupun awning lebih kerap dipasang pada kawasan luar bangunan yang luas, ia juga berfungsi dengan baik pada tingkap dan pintu. Reka bentuknya akan berbeza kerana ia mempunyai tujuan yang berbeza di pelbagai tempat. Awning pintu dan tingkap akan membantu dalam melindungi perabot berharga dan barang berharga lain di rumah anda daripada cahaya. Oleh itu, selain memilih reka bentuk awning yang cantik anda juga harus memilih awning yang dapat memberikan perlindungan yang menyeluruh.

Warna Awning

Awning mempunyai banyak warna untuk dipilih. Anda boleh mendapatkan awning dalam hampir semua warna yang diinginkan, tetapi terdapat beberapa faktor yang perlu diambil kira semasa memilih warna. Anda perlu mempertimbangkan faktor kepanasan kerana ini adalah perkara utama yang anda ingin kawal dengan awning. 

Di samping itu, anda juga perlu mengambil kira tema warna rumah anda. Warna awning haruslah sesuai dengan tema warna rumah anda supaya ia tidak kelihatan pelik. Pemilihan warna yang lebih terang adalah idea yang baik kerana ia sudah diketahui dapat memantulkan cahaya matahari secara langsung dan dengan itu dapat memberikan persekitaran yang selesa dan sejuk.

Jenis Bahan Awning

Fabrik atau bahan yang digunakan untuk membuat awning juga merupakan satu lagi faktor penting yang perlu dipertimbangkan semasa memilih reka bentuk awning. Pilihlah bahan yang tahan lama tetapi perkara ini tidak selalunya mudah kerana bahan yang berbeza mempunyai kualiti yang berbeza dan dengan itu adalah bersesuaian dengan kegunaan yang berbeza. Bahan awning yang paling biasa digunakan termasuk aluminium dan polikarbonat. Sila pilih bahan yang bukan sahaja sesuai untuk digunakan dalam cuaca yang anda inginkan tetapi juga sesuai dengan keperluan dan pilihan anda.

Fungsi Awning

Awning yang boleh ditarik adalah sesuai untuk ruang dalaman kerana ia boleh dipanjangkan dan mudah ditarik balik apabila anda tidak perlu menggunakannya. Awning yang tetap, sebaliknya, akan berfungsi dengan baik untuk tingkap dan pintu. Walau bagaimanapun, apabila anda mempertimbangkan fungsi awning, perkara paling penting yang perlu anda lihat ialah cara penggunaan awning tersebut. Walaupun terdapat awning perlu ditarik balik secara manual, sesetengah awning moden boleh dikawal dengan menggunakan alat kawalan jauh atau suis, dan ini menjadikannya lebih mudah digunakan.

Saiz Bangunan

Kedai kecil boleh kelihatan hebat dengan awning yang mempunyai corak butiran kecil, tetapi awning yang sama akan kelihatan pelik apabila digunakan pada bangunan yang lebih besar. Bangunan yang lebih besar mempunyai banyak pintu masuk dan tingkap, oleh itu mereka memerlukan jenis awning yang berbeza. 

Jika anda sedang mencari awning untuk digunakan dalam bangunan yang lebih besar, maka adalah penting untuk mempertimbangkan kuantiti awning yang diperlukan semasa memilih awning. Ia mungkin kelihatan mudah untuk memasang satu awning besar untuk semua pintu dan tingkap tetapi jika anda mengingini bangunan anda kelihatan cantik, idea yang lebih baik adalah memasang awning pada setiap tingkap dan pintu secara berasingan.

Hubungi pasukan kontraktor ubahsuai rumah kami hari ini jika anda sedang mencari perkhidmatan pemasangan awning di Lembah Klang. Kami turut boleh membantu anda untuk perkhidmatan pasang dan baiki bumbung.

Mengapa Pilih Tukang Rumah Serbaboleh?

Penglibatan kami yang pelbagai kerja menunjukkan bahawa kami dapat menganalisis setiap masalah rumah dengan cepat dan tepat, dan dapat memberikan pengaturan yang berkualiti dan produktif. Berkongsi pendapat dengan pelanggan secara berterusan untuk mencapai hasil yang terbaik

Tenaga kerja kami yang cekap di Subang Jaya, Kepong dan Ampang sentiasa bersedia melayani anda. Kami menawarkan perkhidmatan tukang rumah yang terbaik dan cekap dengan kos yang berpatutan.

Khidmat Tukang Rumah Kami

kerja-pemasangan-image

Kerja Pemasangan

tukang-paip-image

Tukang Paip

Etika Kerja Kami

  • Meletakkan keperluan pelanggan kami sebagai aspek utama
  • Berkongsi pendapat dengan pelanggan secara berterusan untuk mencapai hasil yang terbaik
  • Memahami keperluan pelanggan kami bergantung kepada situasi dari perspektif mereka dan memberi nasihat untuk pengaturan terbaik
  • Fokus untuk memenuhi keperluan pelanggan

Testimoni

“ Terima kasih kepada kontraktor anda yang telah membantu memasang awning baru untuk rumah saya di Ara Damansara.”

Encik Muhammad

Hubungi Kami

DNTY Resources (LA0023651-W)

Telefon

013-324-3434

Alamat

Block A-113 PSN Desa Serdang 2,

Taman Desa Serdang, 43300,

Seri Kembangan, Selangor

Waktu Operasi

Isnin - Jumaat 9am - 6pm

"*" indicates required fields