Baiki Siling Kapur di Kuala Lumpur dan Selangor

servis-pasang-siling-kapur-rumah-kl

Syarikat kami menawarkan perkhidmatan baiki siling kapur di Kuala Lumpur dan Selangor dengan harga yang berpatutan.

Kerja Baiki Siling Kapur

Terdapat pelbagai sebab yang akan menyebabkan siling kapur anda perlu dibaiki. Antara puncanya termasuk kebocoran air, siling berkulat atau reka bentuk bumbung yang lama dan perlu dikemas kini. Bumbung yang baru selalunya mempunyai siling yang rata. Oleh itu, ia  boleh menyebabkan masalah saliran air apabila terdapat hujan lebat. Pembaikian siling kapur selalunya melibatkan kerja mengeluarkan siling yang lama dan menggantikannya dengan plaster siling yang baru.

Keadah Pembaikian Siling Kapur

Keadah kerja pembaikian yang perlu dilakukan adalah sangat bergantung kepada jenis dan tahap kerosakan.

Masalah siling kapur yang biasa dijumpai adalah seperti berikut:

Siling Kapur Retak

Pemilik kondominium dan pangsapuri di Lembah Klang harus menghubungi kontraktor plaster siling yang boleh dipercayai sebaik sahaja menjumpai keretakan yang paling kecil pada siling kapur anda. Seorang tukang rumah profesional boleh menangani masalah ini dan memastikan bahawa ia tidak akan berlaku lagi. Dengan ini, ia dapat menjimatkan wang pemilik rumah kerana anda tidak perlu membaikinya semula untuk beberapa tahun.

Dinding Kapur Berlubang

Menggantung gambar di dinding kapur akan membawa kepada masalah ini. Masalah dengan permukaan jenis ini ialah lubang yang tidak dapat dielakkan apabila lubang sudah terbentuk di dalamnya akibat daripada bingkai atau lukisan yang digantung pada dinding. Kelihatan dinding berlubang yang tidak menarik bukan sahaja akan merosakkan dinding kapur anda tetapi ia juga akan menjejaskan penampilan keseluruhan ruang dalaman anda. Salah satu penyelesaiannya adalah dengan mencari tukang baiki rumah yang telah membaiki keretakan pada dinding kapur selama bertahun-tahun. Pakar ini akan mengetahui cara menampal lubang tersebut tanpa merosakkan bahagian lain agar permukaannya akan kelihatan cantik dan bersih.

Kualiti Kerja Dinding Kapur Yang Kurang Baik

Dinding kapur boleh menjadi masalah apabila kontraktor yang membuatnya tidak berpengalaman. Anda harus memastikan kontraktor rumah anda mempunyai kualiti kerja yang baik sebelum anda mengupah mereka untuk sebarang projek pengubahsuaian. Sekiranya anda mendapat kontraktor yang tidak profesional, ia boleh menyebabkan anda mengalami kerugian wang jika mereka tidak mempunyai pengalaman yang mencukupi.

Terdapat banyak masalah kerosakan siling kapur yang akan berlaku apabila dibuat oleh kontraktor rumah yang tidak bertanggungjawab. Mereka berkemungkinan terus menerima projek tanpa membuat penelitian lebih lanjut terlebih dahulu. Anda perlu semak projek kontraktor yang baru atau tanya tentang pengalaman mereka sebelum mengupah mereka. Ini akan memberikan anda keyakinan dan semoga ia dapat menjimatkan wang anda daripada kesilapan yang boleh dielakkan.

Membaiki Siling Kapur

Membaiki plaster siling adalah tugas yang rumit, terutamanya apabila terdapat kerosakan besar pada siling anda. Dengan ini, kerja-kerja pembaikian dinding kapur memerlukan pakar yang mempunyai pemahaman yang baik tentang bahan dan teknik untuk menyelesaikan masalah dinding.

Rumah dan kawasan komersial mempunyai keperluan yang berbeza di Petaling Jaya dan Shah Alam. Dapatkanlah perkhidmatan kontraktor yang berpengalaman seperti syarikat kami untuk menjalankan pembaikian siling kapur akan memastikan anda mendapat hasil kerja yang berkualiti.

Sesetengah pemilik rumah lebih suka memilih kontraktor yang memberi perkhidmatan pemasangan siling kapur dengan harga yang lebih murah dan sesuai dengan bajet mereka. Sila berhati-hati apabila anda mendapatkan perkhidmatan dengan kontraktor sedemikian kerana anda tidak mahu siling kapur anda runtuh secara tiba-tiba.

Isu Keretakan Siling Kapur Dan Pembaikiannya

Ramai pemilik rumah mendapatkan perkhidmatan pembaikian dinding kapur kami untuk membetulkan dan menyelesaikan masalah keretakan pada permukaan siling atau dinding mereka. Kami akan menyelesaikan masalah mereka dengan cepat untuk memastikan bahawa keretakan tersebut tidak akan berlaku lagi.

Kami mempunyai pasukan tukang rumah murah dan profesional yang selalu bersedia dan berpengalaman untuk melakukan sebarang pembaikian.

Pasukan kami bersedia untuk membantu anda dengan cepat dan membincangkan keperluan pembaikian dan pemasangan siling kapur anda. Hubungi kami melalui telefon atau hantarkan mesej kepada kami sekarang.

Mengapa Pilih Tukang Rumah Serbaboleh?

Penglibatan kami yang pelbagai kerja menunjukkan bahawa kami dapat menganalisis setiap masalah rumah dengan cepat dan tepat, dan dapat memberikan pengaturan yang berkualiti dan produktif. Berkongsi pendapat dengan pelanggan secara berterusan untuk mencapai hasil yang terbaik

Tenaga kerja kami yang cekap di Subang Jaya, Kepong dan Ampang sentiasa bersedia melayani anda. Kami menawarkan perkhidmatan tukang rumah yang terbaik dan cekap dengan kos yang berpatutan.

Khidmat Tukang Rumah Kami

kerja-pemasangan-image

Kerja Pemasangan

tukang-paip-image

Tukang Paip

Etika Kerja Kami

  • Meletakkan keperluan pelanggan kami sebagai aspek utama
  • Berkongsi pendapat dengan pelanggan secara berterusan untuk mencapai hasil yang terbaik
  • Memahami keperluan pelanggan kami bergantung kepada situasi dari perspektif mereka dan memberi nasihat untuk pengaturan terbaik
  • Fokus untuk memenuhi keperluan pelanggan

Testimoni

“ Plaster siling di ruang tamu rumah saya sudah lama dan mempunyai beberapa keretakan dan lubang – lubang kecil. Terima kasih untuk menolong saya membaikinya. ”

Encik Azahar

Hubungi Kami

DNTY Resources (LA0023651-W)

Telefon

013-324-3434

Alamat

Block A-113 PSN Desa Serdang 2,

Taman Desa Serdang, 43300,

Seri Kembangan, Selangor

Waktu Operasi

Isnin - Jumaat 9am - 6pm

"*" indicates required fields