Pasang Lampu Rumah di Kuala Lumpur dan Selangor

tukang-baiki-rumah-kl

Kami menyediakan perkhidmatan pasang lampu rumah yang profesional di Kuala Lumpur, Klang dan Selangor. Sekiranya sudah tiba masanya untuk menaik taraf lampu LED atau anda memerlukan kipas siling gabungan dengan lampu untuk bilik tidur, kami adalah pilihan yang tepat. 

Kontraktor wiring rumah dan elektrik kami merupakan pakar dalam kerja pemasangan dan membaiki lampu. Pasukan juruelektrik profesional dan berlesen kami mempunyai pengalaman dan kemahiran untuk menyelesaikan sebarang masalah pemasangan lampu yang dialami oleh anda.

Perkhidmatan pemasangan lampu kami merangkumi pelbagai jenis lampu seperti:

  • Lampu LED
  • Lampu jenis candelier
  • Lampu sensor atau automatik
  • Lampu jenis jalur

Kerja penyelenggaran lampu adalah lebih daripada menukar lampu mentol sahaja. Dengan pengalaman yang bertahun-tahun dalam industri ini, juruelektrik kami adalah pakar dalam pencahayaan lampu. Kami tahu reka bentuk pencahayaan dan kaedah terbaik untuk menerangi rumah anda dengan bilangan dan kedudukan lampu yang betul. Kami akan memastikan terdapat cahaya yang cukup di tempat seperti dapur. Pencahayaan sebagai hiasan juga tidak menjadi masalah bagi pasukan kami.

Pendawaian Suis Lampu

Semasa anda membuat kerja ubahsuai rumah, butiran kecil seperti suis lampu dapat memberi perbezaan besar. Dengan semua dinding yang baru dicat, gaya dan keadaan suis lampu lama mungkin tidak sesuai dengan rumah anda. Anda boleh menggantikannya dengan gaya yang lebih kontemporari dan sesuai. Terdapat juga suis jenis dimmer jika anda ingin melaraskan keterangan pencahayaan bilik. Sekiranya anda ingin menggunakan lampu LED, suis dimmer lama anda mungkin tidak sesuai. Juruelektrik kami dapat menyelesaikan masalah suis lampu dengan mudah.

Memperbaiki Rumah anda dengan Pencahayaan yang Lebih Baik

Kami sangat mengesyorkan anda menaik taraf lampu anda dengan lampu LED. Kandang kala anda hanya perlu membeli lampu LED dan menukarnya dalam lekapan yang ada. Adalah lebih mudah jika anda mengupah juruelektrik untuk memasangkan soket untuk lampu di siling.

Lampu LED

Kecekapan tenaga lampu LED adalah alasan paling kuat untuk memasang lampu ini di rumah anda. Lampu LED hanya menggunakan sebahagian kecil daripada tenaga yang digunakan oleh lampu tradisional. Tidak ada perbezaan dalam kualiti cahaya hari ini dan setiap jenis lampu selalunya mempunyai versi LED. Anda boleh menukar lampu jenis halogen yang memerlukan tenaga yang banyak kepada lampu LED dan juga menukar lampu LED besar dengan filamen di lampu loket anda. 

Lampu LED akan menyala dengan serta merta dan tersedia dalam pelbagai suhu warna dari putih hangat hingga putih sejuk. Banyak lampu LED boleh ditukar antara 3 suhu cahaya putih yang berbeza. Kelebihan lampu LED yang lain adalah jangka hayat yang lebih lama daripada lampu lama – sekurang-kurangnya 10 kali lebih lama. Inilah merupakan sebab untuk menaik taraf ke lampu LED.

Banyak perhatian juga diberi kepada kesan pencahayaan pada hiasan rumah, tetapi jika anda benar-benar ingin memanfaatkan ruang rumah anda, maka anda perlu meletakkan lampu dengan betul di tempat seperti di dapur.

Lampu Luar Rumah

Perkhidmatan pemasangan lampu kami juga meliputi lampu luar rumah. Sama ada lampu untuk kolam renang atau lampu sensor untuk jalan masuk ke pintu depan, kami dapat membantu anda. Kami juga boleh memasang pelbagai jenis lampu dinding dan lampu keselamatan. 

Seperti lampu lain, lampu luar perlu disambungkan oleh juruelektrik. Lampu yang dipasang juga harus sesuai dengan jenis rumah agar ia dapat bertahan dengan cuaca di tempat yang dipasang. Juruelektrik kami mempunyai pengalaman untuk memastikan bahawa lampu luaran anda berfungsi dengan baik.

Untuk pemasangan atau kerja membaiki lampu di KL, Kepong atau Ampang, sila hantar mesej atau telefon kami segera. Kami tidak akan meninggalkan anda dalam kegelapan.

Mengapa Pilih Tukang Rumah Serbaboleh?

Penglibatan kami yang pelbagai kerja menunjukkan bahawa kami dapat menganalisis setiap masalah rumah dengan cepat dan tepat, dan dapat memberikan pengaturan yang berkualiti dan produktif. Berkongsi pendapat dengan pelanggan secara berterusan untuk mencapai hasil yang terbaik

Tenaga kerja kami yang cekap di Subang Jaya, Kepong dan Ampang sentiasa bersedia melayani anda. Kami menawarkan perkhidmatan tukang rumah yang terbaik dan cekap dengan kos yang berpatutan.

Soalan Lazim

Apakah 4 jenis pencahayaan?

4 jenis pencahayaan adalah ambien, fungsi tertentu, aksen dan hiasan. Pencahayaan ambien adalah pencahayaan untuk keseluruhan bilik dari lekapan utama. Pencahayaan lampu dengan fungsi tertentu merujuk kepada perkara seperti lampu bangku dapur atau lampu membaca. Pencahayaan aksen menarik perhatian kepada sesuatu objek atau kawasan tertentu. Pencahayaan hiasan adalah seperti mana yang anda bayangkan – hiasan semata-mata, seperti lampu jalur berwarna.

Apakah jenis pencahayaan yang terbaik?

Pencahayaan LED secara umumnya merupakan jenis pencahayaan yang terbaik. Mereka adalah menggunakan tenaga elektrik yang lebih rendah dan merupakan pilihan yang paling mesra alam. Lampu LED juga mempunyai jangka hayat yang jauh lebih besar daripada lampu jenis lain. Lampu ini tersedia dalam pelbagai suhu warna dan dapat disesuaikan atau dipasangkan di rumah pintar.

Khidmat Tukang Rumah Kami

kerja-pemasangan-image

Kerja Pemasangan

tukang-paip-image

Tukang Paip

Etika Kerja Kami

  • Meletakkan keperluan pelanggan kami sebagai aspek utama
  • Berkongsi pendapat dengan pelanggan secara berterusan untuk mencapai hasil yang terbaik
  • Memahami keperluan pelanggan kami bergantung kepada situasi dari perspektif mereka dan memberi nasihat untuk pengaturan terbaik
  • Fokus untuk memenuhi keperluan pelanggan

Testimoni

“ Pekerja anda telah menolong saya memasang lampu LED di seluruh kondo saya di Damansara Perdana pada minggu lepas. Servis terbaik yang saya syorkan. Terima kasih!”

Puan Lisa

Hubungi Kami

DNTY Resources (LA0023651-W)

Telefon

013-324-3434

Alamat

Block A-113 PSN Desa Serdang 2,

Taman Desa Serdang, 43300,

Seri Kembangan, Selangor

Waktu Operasi

Isnin - Jumaat 9am - 6pm

"*" indicates required fields