Pasang Bumbung Rumah di Kuala Lumpur dan Selangor

pasang-bumbung-rumah-lembah-klang

Kami merupakan pakar atap yang anda perlukan untuk pasang bumbung rumah di Kuala Lumpur, Kajang dan Selangor.

Jenis perkhidmatan pemasangan bumbung yang kami sediakan termasuk:

Bumbung Jenis Asphalt

Ini merupakan jenis bumbung yang biasa digunakan kerana fungsi dan kemudahan pemasangannya. Banyak perniagaan dan pemilik rumah juga lebih menyukai jenis bumbung ini kerana ia terdapat dalam pelbagai tekstur dan warna. Jadi, anda harus tidak mengalami kesusahan untuk memilih bumbung jenis ini yang sesuai dengan gaya rumah anda.

Bumbung Jubin

Bumbung jubin adalah popular di Kuala Lumpur. Ya, harga bumbung jubin adalah lebih mahal, tetapi ia berbaloi dengan ketahanannya. Bumbung jubin dibuat dalam bentuk lurus dan melengkung untuk menampung pelbagai gaya atau reka bentuk rumah. Sesetengah orang lebih suka bumbung jubin kerana ia agak sejuk pada musim panas. Bahan bumbung ini adalah tanah liat dan konkrit. Oleh itu, ia akan menjadikan rumah anda lebih sejuk semasa musim panas dan dengan ini, anda boleh menjimatkan tenaga dan mengelakkan penggunaan elektrik dengan banyak.

Bumbung Logam

Bumbung logam adalah bumbung dengan harga yang paling berpatutan dan serba boleh. Bumbung logam boleh dipasang secara lurus dan tempat melengkung kerana gaya dan reka bentuknya. Bumbung logam dibuat daripada pelbagai bahan seperti aluminium, keluli, zink, dan tembaga. Kegunaan bumbung ini adalah fleksibel kerana anda boleh memasangnya di atas jenis bumbung lain seperti kayu. Walau bagaimanapun, ia masih dapat berfungsi dengan baik apabila dipasang bersendirian.

Bumbung Kayu

Bumbung kayu adalah lebih unik kerana ia memberikan penampilan rumah yang kelihatan semula jadi, tetapi ia agak mahal dalam kos penyelenggaraan terutamanya semasa musim hujan.

Antara faktor yang perlu dipertimbangkan apabila memilih jenis bumbung untuk dipasang di rumah anda:

Struktur Rumah

Faktor pertama yang perlu dipertimbangkan semasa memilih bumbung ialah struktur rumah anda. Sesetengah bumbung akan kelihatan lebih kemas apabila ia dipasang pada bentuk dan gaya rumah tertentu. Oleh itu, sila mencari syarikat pemasangan dan baiki bumbung profesional untuk membantu anda membuat pemilihan.

Cuaca

Cuaca adalah satu lagi faktor penting untuk dipertimbangkan semasa memilih bumbung di Lembah Klang. Cuaca di Malaysia adalah musim hujan dan kering, Jadi bumbung yang boleh tahan dengan kedua-dua jenis cuaca ini dan dapat mengekalkan gaya rumah anda adalah pilihan yang bagus.

Perkhidmatan Pemasangan Bumbung Profesional

Setelah memahami pelbagai jenis bumbung dan pilihan bumbung yang terbaik untuk kediaman anda, langkah yang seterusnya adalah mencari syarikat yang sesuai untuk tugasan tersebut. Kerja-kerja bumbung perlu dijalankan oleh pekerja profesional untuk memastikan bahan bumbung dipasang dengan betul. 

Apakah sebabnya anda harus mendapatkan perkhidmatan daripada syarikat bumbung profesional?

Pengalaman

Kontraktor ubahsuai rumah profesional telah mengkaji kaedah yang berbeza untuk memasang pelbagai jenis bumbung. Mereka sudah memahami proses yang betul dalam pemasangan pelbagai jenis bumbung dengan sepenuhnya sebelum mereka memulakan kerja mereka.

Oleh itu, pengalaman mereka akan menjamin kualiti dan hasil kerja yang tahan lama. Dengan pekerja bumbung profesional, anda mesti dapat menjimatkan wang dalam jangka masa panjang kerana anda hanya memerlukan penyelenggaraan yang minima pada masa depan. Anda mungkin memerlukan banyak wang untuk kerja pemasangan awning atau bumbung, tetapi semuanya adalah berbaloi.

Keselamatan

Pemasangan bumbung di atas struktur rumah adalah kerja yang berisiko. Yang pertama, pekerja bumbung perlu mengetahui cara berjalan di atas bumbung supaya dia tidak jatuh. Kedua, bumbung yang dipasang haruslah kukuh supaya tidak diterbangkan angin semasa musim hujan. Selain itu, sesetengah jenis bumbung, seperti jubin, agak berat dan boleh pecah jika tidak dikendalikan dengan baik semasa kerja pemasangan. Semua masalah ini boleh dielakkan dengan mendapatkan pekerja bumbung yang berpengalaman.

Menjimatkan masa

Dengan peralatan kerja yang betul dan kemahiran pemasangan bumbung, kerja ini akan siap dengan cepat dan tepat pada masanya. Pekerja bumbung profesional mempunyai peralatan kerja yang berkualiti untuk kerja mereka. Selain itu, kemahiran mereka yang cemerlang juga berguna untuk menyiapkan kerja mereka dengan betul dan cekap.

Bagi memastikan rumah anda hanya memasang bumbung yang betul dan sesuai, faktor yang terpenting adalah memahami pelbagai jenis bumbung yang terdapat di pasaran. Selain itu, kita juga perlu mempertimbangkan pelbagai faktor lain, seperti cuaca, lokasi, bajet dan reka bentuk rumah semasa memilih bumbung anda. 

Sila mendapatkan perkhidmatan daripada syarikat bumbung profesional seperti kami untuk hasil bumbung yang dipasang dengan baik dan cemerlang.

Mengapa Pilih Tukang Rumah Serbaboleh?

Penglibatan kami yang pelbagai kerja menunjukkan bahawa kami dapat menganalisis setiap masalah rumah dengan cepat dan tepat, dan dapat memberikan pengaturan yang berkualiti dan produktif. Berkongsi pendapat dengan pelanggan secara berterusan untuk mencapai hasil yang terbaik

Tenaga kerja kami yang cekap di Subang Jaya, Kepong dan Ampang sentiasa bersedia melayani anda. Kami menawarkan perkhidmatan tukang rumah yang terbaik dan cekap dengan kos yang berpatutan.

Khidmat Tukang Rumah Kami

kerja-pemasangan-image

Kerja Pemasangan

tukang-paip-image

Tukang Paip

Etika Kerja Kami

  • Meletakkan keperluan pelanggan kami sebagai aspek utama
  • Berkongsi pendapat dengan pelanggan secara berterusan untuk mencapai hasil yang terbaik
  • Memahami keperluan pelanggan kami bergantung kepada situasi dari perspektif mereka dan memberi nasihat untuk pengaturan terbaik
  • Fokus untuk memenuhi keperluan pelanggan

Testimoni

“ Terima kasih kepada kontraktor anda yang telah membantu memasang bumbung baru di kediaman saya di Subang Jaya pada minggu lepas. Kerjanya berkualiti sekali.”

Encik Azrain

Hubungi Kami

DNTY Resources (LA0023651-W)

Telefon

013-324-3434

Alamat

Block A-113 PSN Desa Serdang 2,

Taman Desa Serdang, 43300,

Seri Kembangan, Selangor

Waktu Operasi

Isnin - Jumaat 9am - 6pm

"*" indicates required fields