Pasang Kabinet Dapur di Kuala Lumpur dan Selangor

pasang-kabinet-dapur-baru-ampang
Syarikat kami menyediakan perkhidmatan untuk pasang kabinet dapur di Kuala Lumpur, Ampang dan Selangor.

Jenis Kabinet Dapur Yang Kami Sering Pasang:

Kabinet Dinding

Kabinet ini sangat berguna dan penampilannya cantik. Selain itu, ia dapat memaksimumkan kawasan penyimpanan barang di dapur dengan mudah. Kabinet dinding juga digunakan untuk menyembunyikan pendawaian elektrik atau suis dan kadang-kadang dapat menutup paip air atau gas di dinding. Di samping itu, kabinet dinding juga sesuai digunakan untuk menetapkan peralatan dapur seperti kipas ekzos.

Kabinet Bawah

Kabinet bawah biasanya adalah kuat dan kukuh dan ia sesuai digunakan di bawah lapisan countertop yang berat. Kabinet bawah boleh ditetapkan di atas simen dengan jubin. Sinki, mesin pencuci pinggan mangkuk, tangki gas dan sebagainya boleh disembunyikan di kabinet bawah ini. Kabinet bawah boleh disiapkan dengan permukaan kayu asli atau batu seperti marmar atau granit.

Kabinet Tinggi

Kabinet tinggi juga dikenali sebagai kabinet pantri atau kabinet utiliti dan mereka dapat memberi ruang penyimpanan yang maxima di dapur anda. Ia biasanya dilengkapi dengan ketuhar atau peti sejuk yang sedia ada. Bekalan makanan, barangan pembersih dan barang-barang lain juga boleh disimpan di kabinet tinggi dengan mudah.

Kabinet Khas

Kabinet khas, sama dengan namanya, adalah digunakan untuk tujuan khas. Kami berusaha menambahkan komponen kabinet yang senang digunakan dan lebih senyap apabila pintu kabinet dibuka. Kabinet khas juga mesti dibuat dengan kukuh kerana sesetengah orang ingin menggunakanya untuk menyimpan bekalan makanan, periuk, kuali, dan barang-barang lain.

Kabinet Yang Dibuat Khas Mengikut Keperluan Pelanggan

Kami adalah pakar dalam membuat kabinet yang dibuat khas mengikut keperluan anda. Kami akan memasang kabinet berdasarkan permintaan pemilik rumah dan sesuai dengan gaya hidup mereka. Anda boleh memilih gaya pintu kabinet, jenis kayu, kemasan akhir, aksesori, dan warna kabinet anda. Kabinet jenis ini akan lebih mahal daripada kabinet yang sedia ada tetapi harganya adalah berbaloi kerana anda akan mendapat dapur yang diingini pada akhirnya.

Pemilihan Kabinet Dapur Rumah Untuk Pemasangan

Kabinet dapur mempunyai pelbagai jenama dan harga yang berlainan, jadi anda mesti memilih dengan bijak apabila anda ingin membeli unit yang baru. Walaubagaimanapun, apabila anda telah membuat pilihan dan mula menggunakannya di dapur anda, kadang-kadang anda perlu mengganti atau membaiki kabinet dapur tersebut selepas penggunaan yang lama. 

Dengan ini, adalah penting untuk kita mengetahui jenis kabinet yang dapat bertahan lama tanpa membelanjakan wang yang banyak. Jika anda terpaksa mengganti kabinet dapur yang sudah lama diguna dengan unit baru akibat kerosakan, maka adalah masuk akal untuk anda mengetahui jenis kabinet yang dapat bertahan dengan lebih lama agar anda tidak perlu selalu menggantinya.

Senarai berikut terdiri daripada kabinet dapur yang tahan lama dengan harga yang berpatutan.

Kabinet dapur yang disenaraikan di bawah telah dipilih oleh pakar kami dengan mengutamakan ketahanan, harga, ulasan pelanggan, dan penyelenggaraan yang mudah. Kabinet-kabinet ini terdiri daripada gabungan unik dari segi reka bentuk, fungsi, dan kualiti bahan yang baik yang menjadikannya antara kabinet yang terbaik di pasaran. Mereka juga mempunyai pelbagai reka bentuk, kemasan akhir dan ukuran yang berbeza.

Kabinet Dapur Jenis Papan Lapis

Kabinet papan lapis dibuat dengan menggunakan lebih daripada satu lapisan venir. Inilah faktor yang menjadikannya sangat kuat dan tahan lama. Kabinet ini merupakan pilihan popular untuk pemilik rumah yang suka dengan penampilan kayu dan juga mengingini kabinet yang tahan lama di rumah kediaman mereka.

Kabinet Dapur Jenis Laminate

Laminate adalah bahan buatan manusia yang dibuat daripada lapisan kertas dengan resin. Bahan ini akan memberikan permukaan yang sangat halus dan ia hanya memerlukan penyelenggaraan yang sedikit. Walaubagaimanapun, ia mungkin tidak akan bertahan lama seperti kayu atau papan lapis tetapi ia masih akan berfungsi dengan baik jika kabinet jenis ini dijaga dengan betul.

Kabinet Dapur Jenis Kaca

Kaca digunakan pada kabinet dapur yang sudah siap dipasang atau dibuat khas mengikut keperluan pelanggan. Kaca mempunyai penampilan yang cantik tetapi tidak tahan lama seperti kebanyakan kabinet lain sekiranya ia tidak dijaga dengan baik. Kaca jenis temper adalah lebih selamat tetapi mudah tercalar berbanding dengan kabinet jenis keluli, besi, dan keluli tahan karat.

Kabinet Dapur Jenis Keluli Tahan Karat

Kabinet keluli tahan karat atau stainless steel mempunyai penampilan yang cantik dan boleh digunakan untuk dapur moden kerana kabinet jenis ini tidak akan menunjukkan kesan calar dan tidak akan berkarat. Walau bagaimanapun, ia bukan antara jenis kabinet yang paling tahan lama, jadi adalah lebih baik untuk menggabungkannya dengan bahan logam yang lebih lembut untuk reka bentuk kabinet yang lebih seimbang.

Kabinet Dapur Aluminium

Aluminium mempunyai penampilan yang lebih kurang sama dengan keluli tahan karat, dan ia tidak memerlukan penyelenggaraan yang banyak. Kabinet ini dapat dapat bertahan baik kegunaan harian di dapur dan juga dapat bertahan lama sekiranya dijaga dengan betul.

Jadi tunggu apa lagi? Pilihlah kabinet dapur yang paling sesuai untuk rumah anda dan hubungi kami untuk perkhidmatan pemasangan kabinet dapur hari ini!

Mengapa Pilih Tukang Rumah Serbaboleh?

Penglibatan kami yang pelbagai kerja menunjukkan bahawa kami dapat menganalisis setiap masalah rumah dengan cepat dan tepat, dan dapat memberikan pengaturan yang berkualiti dan produktif. Berkongsi pendapat dengan pelanggan secara berterusan untuk mencapai hasil yang terbaik

Tenaga kerja kami yang cekap di Subang Jaya, Kepong dan Ampang sentiasa bersedia melayani anda. Kami menawarkan perkhidmatan tukang rumah yang terbaik dan cekap dengan kos yang berpatutan.

Soalan Lazim

Bagaimanakah Memilih Kabinet Dapur Yang Sesuai Untuk Pemasangan?

Kabinet dapur terdapat dalam pelbagai bentuk dan warna, tetapi faktor yang menjadikan kabinet tertentu menjadi pilihan terbaik untuk dapur anda adalah kabinet yang sesuai dengan keperluan anda. Kabinet yang sesuai bukan sahaja boleh menambah baik penampilan keseluruhan dapur, mereka juga berfungsi menjimatkan ruang dan menambahkan tempat penyimpanan kepada kita. Dengan ini, anda akan mendapat faedah yang maksimum daripada kabinet anda.

Sekiranya kabinet dapur dijaga dengan baik dan bersih, ia dapat bertahan dengan lama, Kabinet akan berfungsi dengan baik selama bertahun-tahun dan anda tidak perlu merasa risau tentang ketahanannya.

Khidmat Tukang Rumah Kami

kerja-pemasangan-image

Kerja Pemasangan

tukang-paip-image

Tukang Paip

Etika Kerja Kami

  • Meletakkan keperluan pelanggan kami sebagai aspek utama
  • Berkongsi pendapat dengan pelanggan secara berterusan untuk mencapai hasil yang terbaik
  • Memahami keperluan pelanggan kami bergantung kepada situasi dari perspektif mereka dan memberi nasihat untuk pengaturan terbaik
  • Fokus untuk memenuhi keperluan pelanggan

Testimoni

“ Terima kasih kerana memberi penampilan baru di dapur saya dengan memasang set kabinet dapur yang baru dan cantik! Saya bangga dengan penampilan baru dapur rumah saya! ”

Puan Saudah

Hubungi Kami

DNTY Resources (LA0023651-W)

Telefon

013-324-3434

Alamat

Block A-113 PSN Desa Serdang 2,

Taman Desa Serdang, 43300,

Seri Kembangan, Selangor

Waktu Operasi

Isnin - Jumaat 9am - 6pm

"*" indicates required fields