Baiki Lampu Rumah di Kuala Lumpur dan Selangor

tukang-baiki-rumah-kl

Perkhidmatan baiki lampu rumah diperlukan di Kuala Lumpur dan Selangor sama ada untuk lampu pendaflour atau lampu LED. Lampu rumah tidak boleh bertahan selama-lamanya. 

Untuk pembaikian lampu siling yang mudah seperti menukar mentol atau tiub lampu, anda sepatutnya boleh membeli mentol atau tiub gantian dan menukarnya dengan diri sendiri. Walau bagaimanapun, jika mentol lampu baru tidak berfungsi selepas penggantian, anda mungkin memerlukan bantuan daripada kontraktor wiring rumah untuk menyelesaikan masalah ini.

Tukang Rumah Profesional untuk Membaiki Lampu Rosak

Juruelektrik kami adalah berpengalaman dan terlatih untuk sebarang tugas penggantian dan pembaikian lampu. Kami menawarkan perkhidmatan pembaikian lampu dengan cekap pada kadar yang berpatutan. Kami tidak mengenakan kos tersembunyi dan akan membaiki lampu serta menggantikan kelengkapan lampu dengan harga yang disetujui oleh pelanggan. Hampir semua kerja pembaikian kami dapat diselesaikan dalam hari yang sama.

Isu Masalah Lampu Yang Biasa Dialami Oleh Pemilik Rumah

– Mentol Lampu Cepat Terbakar: Kesilapan pendawaian elektrik, seperti pendawaian yang longgar merupakan sebab mentol lampu anda cepat terbakar. Pembaikian atau penggantian pendawaian elektrik akan diperlukan dalam kes ini.

– Mentol Lampu Sentiasa Berkelip: Mentol lampu anda akan sentiasa berkelip jika filamen mentol lampu tidak berfungsi. Anda harus menghubungi juruelektrik lampu untuk menggantikannya.

– Lampu Gagal Dihidupkan: Lampu mungkin tidak dapat dihidupkan apabila fius di dalam litar elektriknya terbakar akibat penggunaan elektrik yang berlebihan. Suis lampu yang rosak mungkin juga merupakan salah satu faktor. Hubungi juruelektrik profesional untuk melakukan pembaikian elektrik untuk anda sekarang.

Tanda-tanda Lampu Anda Tidak Berfungsi

– Bunyi Berdengung: Jika anda perasan terdapat bunyi dengungan dari lampu anda, ianya mungkin sudah rosak. Apabila perkara ini berlaku, hubungi juruelektrik untuk menggantikan lampu anda secepat mungkin.

– Berkelip: Lampu anda juga boleh berkelip disebabkan oleh beberapa punca seperti kemerosotan mentol lampu, pendawaian elektrik yang rosak dan penurunan voltan secara tiba-tiba. Hubungi juruelektrik yang boleh dipercayai untuk menyelesaikan masalah lampu anda agar anda dapat menggunakan lampu anda dengan baik.

– Masa yang Lama Untuk Menghidupkan Lampu: Lampu yang berfungsi dengan betul sepatutnya boleh dihidupkan dengan serta-merta dengan pencahayaan yang sempurna. Jika tidak, pastikan anda menyemak sama ada lampu telah mengalami kerosakan.

Cara-cara Menentukan Jika Lampu Anda Perlu Dibaiki:

– Semak Sama Ada Pemasangan Lampu Mentol Sudah Longgar

Pemasangan lampu mentol yang longgar adalah antara punca yang paling biasa menyebabkan  lampu berkelip atau gagal berfungsi. Pemasangan mentol lampu mungkin menjadi longgar kerana getaran, penggunaan jangka panjang atau faktor lain. Anda boleh memeriksa sama ada mentol lampu bergoyang dalam soketnya akibat kelonggaran.

– Semak Sama Ada Mentol Lampu Rosak

Mentol lampu juga boleh rosak akibat litar pintas, beban elektrik dan isu lain berkaitan dengan pendawaian elektrik. Pastikan anda mematikan bekalan kuasa elektrik semasa memeriksa kerosakan. Jika terdapat tanda hitam atau kelabu pada mentol, kerosakan berkemungkinan berpunca daripada beban elektrik yang berlebihan.

– Periksa Cahaya Lampu yang Malap

Biasanya, spring yang longgar akan menyebabkan cahaya dari lampu menjadi malap. Menggantikan spring yang baru akan membetulkan cahaya yang kendur, tetapi anda perlu memastikan pemasangannya dibuat dengan betul. Kami mencadangkan anda mendapatkan bantuan daripada profesional yang terlatih untuk perkhidmatan elektrik.

– Periksa Jika Anda Mempunyai Suis Dimmer yang Rosak

Lampu berkelip atau tiada pencahayaan juga boleh disebabkan oleh suis dimmer yang rosak. Apabila terdapat masalah dalam rintangan pendawaian elektrik yang menyebabkan suis dimmer tidak berfungsi, satu-satunya cara untuk membetulkannya adalah dengan menggantikan komponen elektrik lampu mentol atau menukar keseluruhan suis dimmer yang disambungkan kepada lampu mentol.

– Periksa Sama ada Soket Elektrik Anda Terputus

Walaupun perkara ini jarang berlaku, soket yang terputus juga boleh menyebabkan lampu anda rosak. Antara punca yang menyebabkan keadaan ini berlaku adalah arus elektrik atau voltan yang berlebihan serta voltan elektrik yang tidak konsisten. Fius soket elektrik yang dipasang untuk perlindungan terhadap arus lebihan juga mungkin terputus jika aliran elektrik sangat tinggi.

– Semak Jika Anda Mempunyai Watt Lampu yang Salah

Lampu memerlukan mentol dan lampu dengan watt yang betul. Jika mentol yang digunakan mempunyai watt yang lebih tinggi, ia boleh menyebabkan trim terlalu panas dan mengalami kerosakan. Anda boleh minta nasihat daripada juruelektrik yang pakar dalam pembaikian lampu untuk mendapatkan cadangan mereka untuk jenis pemasangan lampu yang sesuai untuk anda.

– Semak Jika Anda Mempunyai Pendawaian Elektrik yang Longgar

Salah satu masalah lampu yang paling biasa dijumpai ialah pendawaian yang longgar. Jika anda melihat terdapat wayar yang tergantung di sekeliling lampu atau soket, anda harus mempertimbangkan untuk melakukan pembaikian atau penggantian pendawaian elektrik.

Penyelenggaraan Biasa untuk Mendapatkan Lampu Anda Berfungsi Semula

Jika mentol lampu atau tiub lampu anda tidak menyala selepas anda menukarnya, ini mungkin disebabkan oleh kesalahan pemasangan pada pemegang mentol atau tiub. Anda mungkin perlu semak sama ada pemegang mentol tidak berfungsi atau ia tidak dapat mengalirkan elektrik ke mentol atau tiub lampu. Penukaran pemegang mentol atau tiub memerlukan pemotongan dan sambungan pendawaian dan litar elektrik utama anda mesti dimatikan untuk keselamatan.

Untuk juruelektrik yang boleh dipercayai yang menyediakan perkhidmatan elektrik, sila hubungi kami atau emel kepada kami. 

Kami menyediakan harga yang kompetitif untuk pembaikian ringan dan penggantian pemasangan lampu. Beritahu kami isu elektrik anda sekarang dan kami akan menghantar juruelektrik atau kontraktor wiring rumah yang profesional kami untuk menyelesaikan sebarang masalah di Lembah Klang, Subang Jaya atau Damansara.

Mengapa Pilih Tukang Rumah Serbaboleh?

Penglibatan kami yang pelbagai kerja menunjukkan bahawa kami dapat menganalisis setiap masalah rumah dengan cepat dan tepat, dan dapat memberikan pengaturan yang berkualiti dan produktif. Berkongsi pendapat dengan pelanggan secara berterusan untuk mencapai hasil yang terbaik

Tenaga kerja kami yang cekap di Subang Jaya, Kepong dan Ampang sentiasa bersedia melayani anda. Kami menawarkan perkhidmatan tukang rumah yang terbaik dan cekap dengan kos yang berpatutan.

Khidmat Tukang Rumah Kami

kerja-pemasangan-image

Kerja Pemasangan

tukang-paip-image

Tukang Paip

Etika Kerja Kami

  • Meletakkan keperluan pelanggan kami sebagai aspek utama
  • Berkongsi pendapat dengan pelanggan secara berterusan untuk mencapai hasil yang terbaik
  • Memahami keperluan pelanggan kami bergantung kepada situasi dari perspektif mereka dan memberi nasihat untuk pengaturan terbaik
  • Fokus untuk memenuhi keperluan pelanggan

Testimoni

“ Pekerja anda telah menolong membaiki lampu siling yang rosak di ruang tamu saya pada minggu lepas. Servis yang baik sekali. Terima kasih!”

Ms Amanda

Hubungi Kami

DNTY Resources (LA0023651-W)

Telefon

013-324-3434

Alamat

Block A-113 PSN Desa Serdang 2,

Taman Desa Serdang, 43300,

Seri Kembangan, Selangor

Waktu Operasi

Isnin - Jumaat 9am - 6pm

"*" indicates required fields