Pasang Grill Tingkap di Kuala Lumpur dan Selangor

pasang-grill-tingkap-rumah

Kami menawarkan perkhidmatan pasang grill tingkap untuk rumah kediaman dan kondo di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor dengan harga yang berpatutan.

Rumah anda melambangkan kepribadian dan gaya anda. Oleh itu, anda harus menjadikan persekitaran rumah anda lebih baik. Terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk menjadikan rumah anda lebih selesa dan selamat. Salah satunya adalah memilih grill tingkap yang terbaik. Pemasangan grill rumah pada pintu dan tingkap yang baik adalah sangat penting untuk mendapatkan keselamatan yang maksimum. Grill tingkap biasanya diperbuat daripada logam aluminium atau besi. 

Bahagian yang sukar ialah memilih jenis grill yang betul. Sila rujuk beberapa tips di bawah yang akan membantu anda memilih grill tingkap yang terbaik.

Cara Memilih Grill Tingkap Terbaik untuk Dipasang

Jenis Grill

Terdapat pelbagai jenis grill tingkap seperti jenis sliding, tetap atau jenis bercorak. Jika lebih mementingkan keselamatan, grill jenis sliding biasanya lebih disukai oleh ramai orang berbanding dengan grill jenis tetap. Pilihan grill masih bergantung kepada pemilik rumah kerana terdapat sesetengah orang yang lebih suka grill yang bercorak tertentu.

Bahan Grill

Bahan grill juga memainkan peranan penting. Ia bergantung sepenuhnya kepada pilihan dan gaya yang anda sukai dan juga sesuai dengan rumah anda. Secara umumnya besi dan aluminium adalah dua jenis bahan logam yang sering digunakan. Pada masa ini, projek baru lebih banyak menggunakan aluminium berbanding dengan besi. Ini adalah kerana aluminium adalah lebih selamat untuk kanak-kanak kerana ia tidak mempunyai tepi yang tajam. Sebaliknya, besi lebih popular dalam projek tertentu kerana ia lebih kuat daripada aluminium dan boleh digunakan untuk membuat reka bentuk baru.

Harga Grill

Jika anda mengingini grill dengan kualiti yang lebih baik, anda perlu membelanjakan lebih banyak wang kerana grill yang berkualiti adalah mahal tetapi ini tidak bermaksud anda tidak boleh mendapatkan grill yang berkualiti baik dengan harga yang lebih rendah. 

Perkara yang terpenting adalah mendapatkan sesuatu yang akan meningkatkan penampilan keseluruhan rumah dan akan memberikan keselamatan yang lebih baik. Jadi, jangan terus memasang grill tingkap yang paling mahal. Anda hanya perlu mencari kontraktor rumah yang menawarkan harga yang sesuai dengan bajet anda dan juga memberikan kualiti grill yang baik.

Warna dan Reka Bentuk Grill

Warna dan reka bentuk grill adalah penting untuk menjadikan keseluruhan rumah anda kelihatan cantik. Anda perlu membuat perancangan yang betul untuk menjadikan rumah anda lebih baik. Sebenarnya, anda boleh mereka bentuk grill untuk rumah anda. Dengan ini, anda mempunyai fleksibiliti penuh untuk menukar bentuk dan saiz mengikut keperluan rumah. Anda juga boleh memilih warna grill yang akan melengkapkan tingkap dan menjadikan keseluruhan rumah anda lebih cantik.

Keselamatan

Anda perlu memahami sebab utama pemasangan grill tingkap adalah untuk keselamatan. Pastikan grill yang anda pasang sesuai dengan rumah anda. Sebagai contoh, jika anda mementingkan keselamatan rumah maka anda mesti perlu memilih grill dengan ketahanan yang kuat seperti grill tingkap besi. Jika anda ingin memasang tingkap sliding dan grill untuk meningkatkan penampilan rumah anda, maka anda harus lebih mementingkan warna dan reka bentuk grill. Tanpa mengira jenis grill yang dipilih, pastikan grill tersebut memberikan keselamatan kerana tujuan utama anda memasang grill tingkap adalah untuk keselamatan keluarga.

Rumah anda ialah tempat di mana anda tinggal dan berehat, jadi adalah sangat penting untuk menjaga rumah anda dan ia menjadi tanggungjawab anda untuk sentiasa meningkatkan taraf rumah agar ia menjadi tempat yang selesa dan selamat. Pemasangan grill tingkap yang berkualiti adalah perkara yang mesti dilakukan untuk mendapatkan kualiti hidup yang terbaik dan selamat. Oleh itu, pemilik rumah harus merancang segala-galanya dengan teliti.

Hubungi kami hari ini untuk mendapatkan janji temu memasang pintu atau grill tingkap baru di rumah anda.

Mengapa Pilih Tukang Rumah Serbaboleh?

Penglibatan kami yang pelbagai kerja menunjukkan bahawa kami dapat menganalisis setiap masalah rumah dengan cepat dan tepat, dan dapat memberikan pengaturan yang berkualiti dan produktif. Berkongsi pendapat dengan pelanggan secara berterusan untuk mencapai hasil yang terbaik

Tenaga kerja kami yang cekap di Subang Jaya, Kepong dan Ampang sentiasa bersedia melayani anda. Kami menawarkan perkhidmatan tukang rumah yang terbaik dan cekap dengan kos yang berpatutan.

Khidmat Tukang Rumah Kami

kerja-pemasangan-image

Kerja Pemasangan

tukang-paip-image

Tukang Paip

Etika Kerja Kami

  • Meletakkan keperluan pelanggan kami sebagai aspek utama
  • Berkongsi pendapat dengan pelanggan secara berterusan untuk mencapai hasil yang terbaik
  • Memahami keperluan pelanggan kami bergantung kepada situasi dari perspektif mereka dan memberi nasihat untuk pengaturan terbaik
  • Fokus untuk memenuhi keperluan pelanggan

Testimoni

“ Kami berterima kasih kepada pasukan anda untuk kerja pemasangan grill tingkap jenis aluminium untuk rumah kami di Kajang pada minggu lepas.”

Encik Raju

Hubungi Kami

DNTY Resources (LA0023651-W)

Telefon

013-324-3434

Alamat

Block A-113 PSN Desa Serdang 2,

Taman Desa Serdang, 43300,

Seri Kembangan, Selangor

Waktu Operasi

Isnin - Jumaat 9am - 6pm

"*" indicates required fields