Pasang Tingkap Sliding di Kuala Lumpur dan Selangor

tingkap-sliding-rumah

Pasukan profesional yang berkemahiran tinggi kami boleh membantu anda dengan kerja pasang tingkap sliding di Kuala Lumpur, Klang dan Selangor.

Tingkap sliding adalah popular sekarang kerana penggunaan tingkap gelongsor ini sesuai digunakan dalam sektor komersial dan domestik. Kontraktor pakar kami sentiasa bersedia untuk memastikan pemasangan pintu sliding dan tingkap sliding baru yang akan membantu anda menjimatkan ruang dan menjadikan bangunan kelihatan lebih luas.

Faedah Pemasangan Tingkap Sliding 

Tingkap jenis sliding adalah salah satu pilihan paling popular untuk tingkap. Anda boleh membuka atau menutup tingkap rumah dengan mudah dan anda tidak perlu banyak usaha untuk mengendalikan tingkap. Selain itu, semasa pembersihan dan penyelenggaraan tingkap, anda boleh mencapai kedua-dua belah cermin tingkap dengan mudah dan mendapat pengudaraan dan cahaya semula jadi yang baik ke dalam bilik. 

Memandangkan saiz tingkap sliding biasanya lebih besar, ia juga membantu menjadikan bilik itu kelihatan luas dan lapang. Oleh itu, tingkap sliding adalah pilihan yang baik untuk bilik mandi, bilik tidur dan dapur sebab tempat-tempat ini memerlukan cahaya yang terang dan pengudaraan yang baik.

Ciri-ciri tingkap sliding yang perlu dipertimbangkan apabila anda merancang untuk memasangnya di kediaman anda adalah:

Harga

Seperti yang diketahui, harga tingkap sliding automatik adalah berbeza-beza bergantung kepada kualiti. Oleh sebab terdapat permintaan tinggi untuk pintu dan tingkap sliding, terdapat pelbagai jenis bahan untuk membuatnya. Secara amnya, harga tingkap sliding automatik adalah bergantung kepada bahan yang digunakan untuk membina dan teknologi yang digunakan. Jumlah kos tingkap tersebut terdiri daripada harga tingkap, caj pemasangan dan elektrik yang digunakan supaya ia berfungsi.

Reka bentuk

Reka bentuk atau gaya tingkap adalah ciri penting yang mesti dipertimbangkan oleh orang ramai sebelum mereka membeli tingkap sliding automatik. Sebelum anda memilih mana-mana reka bentuk tingkap automatik, jangan lupa penampilan tingkap akan menjejaskan kelihatan kedai atau kompleks perniagaan. Oleh itu anda perlu memilih tingkap yang meningkatkan penampilan. Sila pilih reka bentuk tingkap dengan berhati-hati kerana ia akan memberi kesan kepada penampilan keseluruhan tempat anda.

Saiz dan Ukuran

Dengan saiz ukuran tingkap yang tepat, anda dapat memastikan bahawa tingkap yang dibeli adalah mengikut saiz yang sesuai untuk tingkap anda. Ia juga berfaedah jika anda dapat memberikan gambar tingkap semasa yang dapat menunjukkan penampilan jelas tempat anda dari luar dan dari dalam.

Senang Diguna Oleh Orang Kurang Upaya

Sama ada anda memiliki bangunan komersial besar atau kedai bersaiz sederhana di Lembah Klang, semua orang ingin memberikan tanggapan yang baik kepada perniagaan mereka dengan mempunyai tingkap sliding. Penggunakan tingkap sliding automatik yang juga dapat memenuhi keperluan orang kurang upaya. Sebelum pemasangan, sila menilai dan mempertimbangkan kawasan yang sesuai untuk meletakkan tingkap gelongsor tersebut agar dapat menawarkan kemudahan maksimum kepada orang kurang upaya atau lebih tua.

Keselamatan

Tingkap jenis sliding mempunyai banyak ciri keselamatan. Ia kebanyakannya mempunyai ciri yang membolehkannya kekal terbuka luas sekiranya berlaku sebarang situasi kecemasan atau menghalangnya daripada menutup jika terdapat objek yang menghalang laluan mereka. Ciri keselamatan seperti ini dapat membantu mengelakkan sebarang jenis kemalangan.

Penyelenggaraan

Satu lagi faktor penting yang perlu dipertimbangkan ialah pembaikian dan penyelenggaraan yang diperlukan oleh tingkap jenis ini. Walaupun gaya dan unsur keselamatan adalah penting, anda tidak harus mengabaikan kos penyelenggaraan. Penyelenggaraan dan pemeriksaan keselamatan secara berkala adalah digalakkan untuk meningkatkan jangka hayat tingkap sliding di rumah anda.

Lokasi tingkap

Adalah lebih baik jika anda sudah menentukan tempat di mana anda akan meletakkan tingkap sliding anda. Setiap bahagian rumah akan memerlukan reka bentuk tingkap sliding yang berbeza. Tingkap sliding yang mempunyai pendedahan penuh kepada sinaran matahari memerlukan fabrik dan reka bentuk yang boleh menahan cahaya matahari jangka panjang.

Pemasangan Tingkap Sliding Profesional

Bagi memudahkan kerja anda, idea yang baik adalah mendapatkan perkhidmatan kontraktor ubahsuai rumah yang profesional yang berpengalaman dan mendapat tips yang betul daripada mereka. Anda perlu memastikan bahawa syarikat tersebut dapat menunjukkan beberapa jenis reka bentuk tingkap sliding kepada anda dan menasihati anda jenis tingkap yang paling sesuai.

Pakar pemasangan pintu dan tingkap profesional kami boleh memberikan anda idea terperinci tentang kerja pemasangan dan mengesyorkan tingkap sliding yang terbaik. Hubungi kami hari ini untuk khidmat nasihat PERCUMA!

Mengapa Pilih Tukang Rumah Serbaboleh?

Penglibatan kami yang pelbagai kerja menunjukkan bahawa kami dapat menganalisis setiap masalah rumah dengan cepat dan tepat, dan dapat memberikan pengaturan yang berkualiti dan produktif. Berkongsi pendapat dengan pelanggan secara berterusan untuk mencapai hasil yang terbaik

Tenaga kerja kami yang cekap di Subang Jaya, Kepong dan Ampang sentiasa bersedia melayani anda. Kami menawarkan perkhidmatan tukang rumah yang terbaik dan cekap dengan kos yang berpatutan.

Khidmat Tukang Rumah Kami

kerja-pemasangan-image

Kerja Pemasangan

tukang-paip-image

Tukang Paip

Etika Kerja Kami

  • Meletakkan keperluan pelanggan kami sebagai aspek utama
  • Berkongsi pendapat dengan pelanggan secara berterusan untuk mencapai hasil yang terbaik
  • Memahami keperluan pelanggan kami bergantung kepada situasi dari perspektif mereka dan memberi nasihat untuk pengaturan terbaik
  • Fokus untuk memenuhi keperluan pelanggan

Testimoni

“ Semasa proses ubahsuai rumah, kami telah mendapatkan khidmat syarikat anda untuk pasang tingkap sliding untuk semua bilik di seluruh rumah kami. Terima kasih untuk servis yang berkualiti.”

Puan Linda

Hubungi Kami

DNTY Resources (LA0023651-W)

Telefon

013-324-3434

Alamat

Block A-113 PSN Desa Serdang 2,

Taman Desa Serdang, 43300,

Seri Kembangan, Selangor

Waktu Operasi

Isnin - Jumaat 9am - 6pm

"*" indicates required fields